​Eerste Drentse Dwarsfluitdag in teken van Bach

Hoogeveen/Meppel – Op zaterdag 11 maart organiseren vijf samenwerkende fluitdocenten uit Drenthe de eerste Drentse Dwarsfluitdag. Een dag voor fluitisten van alle leeftijden, zowel beginners als gevorderden, om samen te musiceren, met twee workshoprondes en een presentatie rondom de muziek van J.S. Bach. 

De dag vindt plaats bij Scala Centrum voor de Kunsten aan de Markt in Hoogeveen, van 10.30 tot 16.30 uur. Meer informatie en aanmelden via het inschrijfformulier op www.ontdekscala.nl. De deelnamekosten bedragen € 7,50 p.p.

Samen fluiten

Fluitdocenten Margreet Datema, Alieke Ramos Marta-Pijl, Hanneke van Veen, Ingrid van der Klei en Monique Kok kijken uit naar een leuke dag: ‘Wat is er leuker dan alleen fluiten? Samen fluiten natuurlijk! Met dit initiatief haken we aan bij het internationale project Bach in the Subways. We studeren met elkaar een programma in met muziek van J.S. Bach. We beginnen met een half uurtje ademfitness en gaan dan in vier groepen uiteen voor de eerste workshop. Na de lunch volgt de tweede workshop. Dan zijn we klaar voor de generale repetitie. Om 16.00 uur sluiten we af met een presentatie voor belangstellenden. We hopen dat zo veel mogelijk Drentse dwarsfluitisten er met ons een succes van maken’.

Bach in the Subways

Aansluitend aan de Drentse Dwarsfluitdag kunnen de deelnemers die dat leuk vinden de ingestudeerde werken nog eens gezamenlijk ten gehore brengen in het kader van Bach in the Subways.NL, op zaterdag 18 maart van 11.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek in Kampen.
Het doel van het internationale project Bach in the Subways is om de muziek van Bach live te spelen voor zo veel mogelijk mensen in de hele wereld. Vooral voor mensen die zijn muziek normaalgesproken niet horen, om op die manier klassieke muziek dichterbij te brengen. Meer informatie is te vinden op www.bachinthesubways.org.