​Vogelpop filmfestival in Het Podium

Hoogeveen - Op 18 maart (19.00 uur) zal het eerste VFFVVF (Vogelpop film festival voor vrije films) plaatsvinden in Het Podium te Hoogeveen. Het Filmfestival was in het verleden een onderdeel van het Vogelpopfestival maar voor deze editie is de samenwerking met het culturele centrum in Hoogeveen gezocht waardoor het festival een dak boven het hoofd heeft gekregen.

De verwachting van organisator Pim Wardt is dat het festival in Hoogeveen wellicht een breder publiek zal gaan trekken en dat zich mogelijk een nieuwe groep filmers zal gaan aandienen. Het filmfestival zal bestaan uit meerdere activiteiten met als hoofactiviteit de inzendingen van filmmakers. De films die door de selectieronde komen worden vertoont en maken kans op een prijzenpot ter waarde van 750,- gesponsord door Het Podium, Vogelpop en Pomsy.nl.

Iedereen mag inzenden en alle video's mogen mee doen. “dat maakt dit filmfestival uniek” aldus Pim. “normaal gesproken is het genre-gebonden. Dus alleen fictie, of alleen documentaire, bij ons is juist diversiteit heel belangrijk”

Naast het wedstrijdelement zijn er q&a’s met de filmmakers, word er een korte presentatie gehouden over de nieuwe film ‘Across Africa on a skateboard’ van Pomsy. Wil je meedoen met eigen filmmateriaal? De deadline voor de inzendingen is 19 februari.

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt op basis van diversiteit en kwaliteit. De films die door de selectie komen, de bekendmaking is op 26 februari, worden vertoond op het festival en maken kans op het prijzenpakket, maar meedoen vindt de organisatie belangrijker dan winnen.