BLUES DOG in het Podium (speciale try-out)

Hoogeveen - Het wordt zaterdagavond 29 april weer een speciaal bluesfeestje op de Schutstraat 43 in Hoogeveen. Deze keer heeft de samenwerking tussen bluespromotor Whitemoore Projects en Het Podium geleid tot de komst van Blues Dog, finalist van de Dutch Blues Challenge 2016.

De organisatoren van de bluesavonden in Het Podium maken tevens bekend dat ze een aanvraag hebben gedaan om in aanmerking te komen als officiële noordelijke voorronde voor de Dutch Blues Challenge 2017. Volgens manager Harm Jan Endema van Het Podium zien de kansen er gunstig uit en zou het de bekroning zijn op de vruchtbare blues-samenwerking tussen Whitemoore Projects en het Hoogeveense poppodium.

Blues Dog is de band opgebouwd rond Wilbert Kieboom, een ervaren muzikant, sessie gitarist en muziekproducer en drijft op sterke vocalen met heerlijke harmoniërende en soms duellerende gitaren in de Lynyrd Skynyrd traditie, een lekkere “groove” van de bassist en drummer en keyboards die je in een zweefvlucht mee gaan nemen. Naast eigen nummers hoor je heerlijke covers van o.a. Joe Bonamassa, Eric Clapton, Jonny Lang, John Mayer en Gary Moore.

Met eerdere optredens in Podium de Vorstin, de ECI Cultuurfabriek en de North Sea Jazz Club is Blues Dog in 2015 succesvol de Nederlandse zalen ingegaan en hebben meteen indruk gemaakt met hun dynamische en energieke podiumpresentatie. Live is Blues Dog een regelrechte sensatie.

Hun eerst album ”We Play Moore” kreeg veel lof in de USA. Nummers als ”King of the Blues”, ”I couldn’t say” en ”Walking away” stonden wekenlang hoog genoteerd in de Hit-Tracks Top 100. De laatste single was zelfs 2 maanden lang de meest gevraagde song op de radio. Blues Dog zelf had in de jaren ervoor al een schare van vele duizenden fans opgebouwd in het buitenland waaronder de USA, nog voordat zij live gingen.

Hou je van blues, kom dan zaterdag 29 april as. naar Het Podium aan de Schutstraat 43. De avond wordt aan elkaar gedraaid door niemand minder dan onze huis-blues dj HARRY bekend van het Hoogeveense radioprogramma Crossroads blues. Het beloofd weer een fantastischeavond te worden en daarom verloot organisator van Hoogeveen Blues Podium; Whitemore Projects wederom vrijkaarten onder de bluesliefhebbers. Wil je kans maken op vrijkaarten, vul dan de onderstaande actiecode in op www.bluespodium.nl

ACTIECODE= BLUESDOG

Activiteit: Hoogeveen Blues Podium: BLUES DOG

Locatie: Het Podium in Hoogeveen, Schutstraat 43

Datum zaterdag 29 april 2017 om 20.00 uur

Entree 10,- voorverkoop 10,- incl. welkomsdrankje