Vrijheidscollege met Boris van der Ham

Hoogeveen - In aanloop naar en tijdens de viering van 5 mei worden er in tien provincies in Nederland Vrijheidscolleges georganiseerd. Zo ook in de provincie Drenthe, waar zowel in de bibliotheken van Hoogeveen, Emmen en Assen als op het Bevrijdingsfestival in Assen lezingen worden gehouden door bekende opiniemakers. Dit zijn Boris van der Ham, Dolf Jansen, Simone van Saarloos en Prem Radhakishun. Alle vier de sprekers geven een lezing over een onderwerp binnen het thema ‘de fundamenten van de democratie’. Een thema dat juist nú belangrijk is als onderdeel van het maatschappelijke debat. 

Op 1 mei zal Boris van der Ham, oud-politicus en voorzitter van het Humanistisch Verbond, in de bibliotheek van Hoogeveen een lezing geven over wat vrije mensen bindt. De lezing begint om 19.30 uur. Wethouder Gert Vos verzorgt de opening. Moderator is Serge Vinkenvleugel van RTV-Drenthe. De entree is gratis! U moet wel een e-ticket downloaden via bibliotheekhoogeveen.nl.

Vrijheidscolleges De Vrijheidscolleges (mede-georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges) zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. In samenwerking met tien Bevrijdingsfestivals brengen de Vrijheidscolleges een publiek op de been voor deze fundamenten van onze democratie en rechtsstaat. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats. De Vrijheidscolleges vinden plaats in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen. Meer informatie op: vrijheidscolleges.nl.