​Open Dag IVN Hoogeveen

Hoogeveen - Op zaterdag 9 september, van 14:00-17:00 uur, organiseert IVN Hoogeveen voor de vierde keer een Open Dag, waar je kennis kunt maken met de verschillende werkgroepen van IVN.

De jeugdactiviteiten starten om 14:30 uur, met dit jaar als thema; “Duurzaamheid”. Scharrelkids, Natuurkenners en Struners starten met dit thema en gaan op ontdekkingsreis. Wie weet wat voor mooie duurzame dingen zij gaan bedenken.

Bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende werkgroepen of eigenhandig een nestkastje in elkaar timmeren om het project ‘Vogelvriendelijk Hoogeveen’ te ondersteunen. Leer tijdens het klussen meer over de nestgelegenheid en het voedsel voor de vogels en wie weet broeden er straks koolmeesjes in je eigen tuin. Alle informatie over het natuurlijk bestrijden van de eikenprocessierups is te halen bij onze vrijwilligers.

De biologische boerderij de Zonnehorst is er eentje om zeker kennis mee te maken. Door middel van een groente- en fruittas laten ze zien wat voor mooie producten ze afleveren in Hoogeveen. Dit weer in samenwerking met kinderboerderij de Beestenbult waar de mensen van Promens Care iedere donderdag klaar staan om de groente en fruittassen uit te leveren en af te rekenen. Natuurlijk zijn ook de mensen van kinderboerderij ‘de Beestenbult’ aanwezig.

Om 14:00 uur start de Open Dag en wordt het nieuwe bord op de deuren van 't Struunhuus onthuld. "Nu we voor de 4e keer onze Open Dag houden wordt het tijd om eens te laten zien wie er nu eigenlijk gebruik maakt van het mooie gebouwtje in het Steenbergerpark."Aldus het IVN Hoogeveen.

Bij 't Struunhuus staan vrijwilligers klaar met heerlijke hapjes en natuurlijk koffie en thee. Het is natuurlijk ook heel leuk om een broodje te bakken en je eigen kruidenboter te maken.

Locatie: IVN Struunhuus, Steenbergerpark te Hoogeveen 

Foto: IVN Hoogeveen