Fruitpersdag 2017

Op zaterdag 21 oktober 2017 kunt u in Ansen uw fruit laten verwerken tot overheerlijk sap. Tijdens de fruitpersdag bent u van harte welkom met het fruit uit uw boomgaard. Wilt u hiervan gebruik maken? Meld u dan uiterlijk 14 oktober aan! Er is namelijk beperkt ruimte. 

De fruitpersdag wordt georganiseerd door de Fruitboombrigade Ansen, Dorpsbelangen Ansen en Landschapsbeheer Drenthe aan de Kerkdijk 8 in Ansen (ten noorden van Ruinen). Meer informatie is te vinden op www.lbdrenthe.nl.

Het persen van fruit kost 5 euro per 5 liter sap, dit is een vergoeding voor het persen en de verpakking. 100 kilogram appels/peren levert ongeveer 70 liter sap. Minder dan 75 kilo fruit wordt samengevoegd tot een grotere partij en het sap wordt naar verhouding verdeeld. Tussen het fruit mag geen rot of overrijp fruit zitten. Tevens moet het fruit goed zijn schoongemaakt. Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot en met zaterdag 14 oktober a.s. Aanmelden kan bij de familie Luning op 0522-471330. Wilt u hierbij aangeven in welk uurvak (bv. tussen 11 en 12 uur) en hoeveel appels of peren (maximaal 25% peren) u wilt laten persen?

De fruitpersdag wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de gemeente De Wolden, de provincie Drenthe en de Nationale Postcode Loterij.