​Vrijwilligerscollege “Ontmoeting met iemand die dementeert”

Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert een bijeenkomst over “Ontmoeting met iemand die dementeert” op woensdag 15 november van 10.00-12.00 uur, Zorginstelling Weidesteyn Dit college wordt speciaal voor vrijwilligers en mantelzorgers georganiseerd.

Wanneer je voor het eerst iemand ontmoet die dementeert, is het even zoeken naar de wijze waarop je contact krijgt. Dementie is er in zoveel varianten en gradaties, dat het lastig is om te vertellen hoe je het beste kan reageren. Mensen die dementeren lijken soms onbereikbaar. Hoe krijg je nu echt verbinding?

Contact maken zit soms in kleine dingen. Neem de tijd en communiceer met gevoel. Dat kan ook zonder woorden en geluid. Herken een waardevol moment als je tijdens een wandeling geen meters maakt, maar wel ontspanning en harmonie ervaart. Misschien niet het doel van het uitje, maar wel een succeservaring.

Voorkom als mantelzorger of vrijwilliger het gevoel van teleurstelling of falen. Dat kan soms heel eenvoudig, het helpt al als je weet hoe het brein van iemand met dementie functioneert.

Dit college wordt gegeven door Mirjam Meijer. Zij is psycholoog bij de Treant Zorggroep.

Aanmelden

Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via email vc@vrijwilligershoogeveen.nl.