Groot CoderDojo Event in Bibliotheek Hoogeveen

Hoogeveen - Op zaterdag 18 november organiseert Bibliotheek Hoogeveen, in samenwerking met App Kids Studio en Dotsolutions, een groot CoderDojo Event. Kinderen kunnen die dag werken aan een gloednieuwe Scratchuitdaging. Bovendien zijn er workshops ‘Hologram Piramide maken’ en ‘Programmeren met Ozobot’. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Aan de CoderDojo, die geschikt is voor groep 6 tot en met de brugklas, kunnen 64 kinderen meedoen. Tijdens de CoderDojo kunnen de kinderen leren programmeren in Scratch, een visuele programmeertaal waarin wordt gewerkt met blokjes in plaats van tekst. In Scratch kunnen kinderen visualisaties maken zoals o.a.  inactieve animaties, verhalen en spellen. Voor deze workshop die van 11.00 tot 13.00 uur wordt gegeven moet jij je op tijd aanmelden want vol is vol. 

Van 13.30 tot 15.30 uur start de workshop ‘Hologram Piramide maken’. Een hologram is een digitale 3d-projectie in de lucht. Kinderen leren zelf een hologram te maken. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Tevens is er een workshop ’Programmeren met Ozobot’. In deze workshop leer je hoe je kunt programmeren door het trekken van lijnen. Voor het programmeren van een Ozobot heb je eigenlijk aan een wit papiertje en een zwarte stift al genoeg. Doordat de Ozobot aan de onderkant voorzien is van een collectie sensoren, die kleur en contrast detecteren, volgt hij de door jouw getrokken lijn(en). Door verschillende kleuren (codes) te gebruiken kun je bepalen wat de Ozobot op een kruising van de verschillende kleurlijnen gaat doen. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig.

Deze dag is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november 2017). Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekhoogeveen.nl.