Open Hoogeveens Koppel driebandenkampioenschap

Hoogeveen - Biljartvereniging “De Poedel” uit Hoogeveen organiseert ook dit jaar weer het Open Hoogeveens Koppel Driebandenkampioenschap. Het kampioenschap, inmiddels de 19e editie, zal worden gespeeld in biljartcentrum L ‘Acquit (accommodatie van HBC) aan de Terpweg in Hoogeveen.

Om de concurrentie met de voetbalsport te ontlopen, is óók dit jaar weer besloten het kampioenschap in de amateurvoetbal loze periode te organiseren, het begin van het jaar 2018.

Inmiddels zijn er al inschrijvingen ontvangen van ongeveer 20 koppels. Opgave als koppel is mogelijk via 06-22048331 (J. Mulder). Wie zullen de opvolgers worden van het kampioenskoppel van 2017, Joop Dijkstra / René Pol.

De voorrondewedstrijden worden gespeeld op 17, 19 en 20 januari. Op woensdag- en vrijdagavond beginnen de eerste partijen om 19.00 uur, op zaterdag 20 januari om 13.30 uur. De grote finale vindt plaats op zondag 21 januari, de eerste wedstrijden beginnen dan reeds om 11.00 uur.

Ieder koppel speelt in de voorronde twee wedstrijden en de spelers moeten in die twee partijen proberen zoveel mogelijk driebandcaramboles te maken. De partijen hebben een lengte van 40 beurten (20 beurten per speler). De twaalf hoogst geklasseerde koppels van de voorrondewedstrijden plaatsen zich voor de finaledag op zondag 21 januari en strijden deze dag om de titel “Koppelkampioen van Hoogeveen”.

Toeschouwers zijn deze biljartweek uiteraard van harte welkom, steun uw favorieten, zij zullen er blij mee zijn. De entree is uiteraard gratis!

Zondagavond 21 januari zal voorzitter Bert Pol omstreeks 19:00 uur de prijzen uitreiken en kan hij het kampioenskoppel van het jaar 2018 huldigen!