Informatieavond over zwangerschap en bevalling in Bethesda

Hoogeveen - De kraamafdeling van Bethesda in Hoogeveen organiseert op dinsdag 13 februari een informatieavond; samen met de verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in Zuidwest-Drenthe en GGD Drenthe. 

Tijdens deze informatieavond krijgen zwangeren en hun partners praktische informatie over belangrijke aspecten tijdens de zwangerschap, over bevallen thuis en in het ziekenhuis en over de kraamtijd. Een eerstelijns verloskundige, gynaecoloog en ver­pleeg­­kundige geven samen een presentatie over de zwangerschap en beval­ling. Zij vertellen over een normale zwangerschap en bevalling, ziektebeelden en complicaties tijdens zwangerschap en bevalling, de ‘natuurlijke’ keizersnede en gezinsgerichte zorg. Tot slot licht de kraamzorg toe wat men thuis in de kraamtijd kan verwachten.

Kraammarkt en rondleiding

Na de presentaties is de pauze, gevolgd door een kraammarkt. Hier vinden bezoekers informatie over kraamzorg, borstvoeding, zwangerschapscursussen en andere zwangerschapgerelateerde onderwerpen. Tijdens de kraammarkt zijn de sprekers aanwezig waar de bezoekers terecht kunnen met vragen. Ook is er een rondleiding op de verloskamers (indien beschikbaar).

Aanmelden

Deelname aan de avond is gratis. Ook partners zijn van harte welkom. Opgave is noodzakelijk en kan tot en met 12 februari door te mailen naar: secr.vrouwenkind@treant.nl. Telefonisch aanmelden kan via 0528 28 63 81 (werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur). Overigens behoort een rondleiding op de verloskamers ook buiten de informatieavond tot de mogelijkheden. Hiervoor kan men ook contact opnemen met genoemd telefoonnummer.

Locatie en tijd

De informatieavond begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in de grote zaal van ziekenhuislocatie Bethesda, routenummer 64, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. De volgende informatieavond vindt plaats op dinsdag 15 mei 2018. Ook in Treant-ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal en Scheper in Emmen zijn regelmatig voorlichtingsavonden over zwangerschap, bevalling en borstvoeding