​Open huis bij smc de Stoomfluit

Hoogeveen - Op zaterdag 24 maart organiseert smc de Stoomfluit een open huis in het clubgebouw aan de A.G.Bellstraat. Er zijn 3 modelspoorbanen aanwezig in de schalen H0 en N. tevens is er een Märklin baan in schaal H0. Ook kunnen alle vragen over deze hobby beantwoord worden door de aanwezige leden van deze club. Toegang is gratis en de openingstijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur.

Spoor- en Modelbouwclub De Stoomfluit

Al sinds 1968 bestaat SMC De Stoomfluit te Hoogeveen, een club bestaande uit de meest uiteenlopende modelbouwers, zoals verzamelaars, elektronicaliefhebbers, treinenbouwers, bomenbouwers, huizenbouwers, etc, etc. Het voordeel is dat je van elkaar leert en ideeën opdoet.

De vereniging, die momenteel het clubhuis heeft aan de A.G. Bellstraat 29 b 7903AD te Hoogeveen, houdt twee maal in de week clubavond van 19.30 tot 22.00 uur. Daar wordt gewerkt aan een geheel nieuwe N-modulebaan, een HO gelijkstroom-modulebaan (digtaal / analoog) en een Märklin-modulebaan (digitaal / analoog). Daarnaast wordt er onder het genot van fris of een kop koffie gebabbeld over de nieuwste ontwikkelingen en producten. Ook ervaringen worden uitgewisseld. In het clubblad Rail- en Loodsberichten ( R&L), dat ongeveer tien maal per jaar verschijnt, worden ook ideeën en technieken beschreven en worden alle leden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de vereniging. Zaken die iedere modelbouwer eigenlijk nodig heeft.