​Muziekavond "Vrienden van Gambia Live"

Hoogeveen - Dit jaar gaan er een aantal vrijwilligers vanuit Hoogeveen een school helpen in Gambia. Het is de 3e keer dat Hoogeveners een school in Gambia helpen. Er zijn al lokalen gebouwd, daken vervangen en er is een buitenkeuken gebouwd. 

Om geld in te zamelen voor het komend project wordt er 16 maart een muziekavond in de Oosterkerk gehouden. De avond start om 19.30 uur en heeft de naam "Vrienden van Gambia Live" gekregen. Dit is een knipoog naar de landelijk bekende muziekavonden "Vrienden van Amstel Live". In de Oosterkerk treden verschillende bekende Hoogeveners op. Één van deze artiesten is de oud-Hoogeveense zanger/pianist Bert Louissen. Bert Louissen heeft de soundmixshow gewonnen en heeft daarna een succesvolle muziekcarrière opgebouwd. Voor deze gelegenheid komt hij graag weer terug naar zijn geboorteplaats. Nog meer muzikanten laten hun talenten zien en horen: Raymond Bruinsma op piano, Marja Wijnhorst op gitaar, met zang en dans. Lise Giethoorn op dwarsfluit. Raymond, Marja en Lise zijn bekenden in Oost-Hoogeveen waar ze regelmatig te horen zijn op muziekavonden en festivals. Inge en Marijke van der Goes zijn twee tieners die piano en dwarsfluit spelen. Ook bijzonder wordt het opstreden van Geeske Boer: zij gaat enkele muziekstukken op de harp laten horen.

De toegang is gratis. Wel wordt er geld ingezameld. Met dit geld worden de benodigde bouwmaterialen in Gambia gekocht waarmee de groep vrijwilligers een klaslokaal van stroom gaan voorzien en een aantal toiletgebouwen gaan plaatsen. In Gambia gaat dat anders dan in Nederland: De stenen worden zelf gemaakt met behulp van zand, water, cement en een gietvorm. Uiteindelijk komt dit alles ten goede van het onderwijs in Gambia. Door het onderwijs te steunen profiteert uiteindelijk het hele dorp.