Lustrumeditie Wings en Wheels Hoogeveen groter dan ooit

Hoogeveen - Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, wordt op vliegveld Hoogeveen voor de vijftiende keer ‘Wings en Wheels’ gehouden. Een evenement voor het hele gezin met voor de eerste keer een voorjaarsbeurs. 

Het evenement, dat ooit op 20 mei 2004 door de plaatselijke Rotaryclub voor het eerst werd georganiseerd, wordt dit jaar groter en feestelijker dan ooit. Op de grond en in de lucht kom je straks als bezoeker bijna ogen en oren tekort. De ‘kleine’ grote ster van het evenement kan zomaar een zelfbouwvliegtuig worden. Deze z.g. ‘Staaken Z-21 Flitzer’ ziet er uit als een klassiek oorlogsvliegtuig uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Oorspronkelijk in 1999 in Engeland gebouwd heeft deze tweedekker nu Vliegveld Hoogeveen als thuishaven. Met een spanwijdte van slechts 5.5 meter en een gewicht van ongeveer 300 kilo kan het door een tweebladige houten propeller aangedreven vliegtuigje, een snelheid halen van ‘maar liefst’ 150 km/h. Vliegen zoals het honderd jaar geleden ooit begon! 

Op de deelnemerslijst staan ook een aantal bijzondere klassieke auto’s. Een ‘Cadillac Fleetwood Imperial Limousine series 75’ uit 1954 is met zijn 6.18 meter lengte, een hoogte van 1.60 meter en een draaicirkel van een kleine vrachtwagen, zeker een opvallende verschijning. Andere zeldzame oldtimers zijn een ‘Magirus-Deutz’ brandweerwagen uit 1952 en een ‘Renault R8’ uit 1963. Ook zal de ‘Audiclub Nederland’ met een aantal klassieke ‘Auto Union’ automobielen het evenement bezoeken. Een ‘Ford 8000’ tractor zal, niet alleen bij de bezoekers met een agrarische achtergrond, veel bewondering oogsten. 

Naast alle vliegende en rijdende historie zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Op het speciale RTV Drenthe podium treedt, helemaal in de sfeer van ‘Wings and Wheels’, de band ‘Roots ‘66’ op. Veel klassieke hits staan op het programma. Elvis Presley, The Beatles, The Searchers, Eddy Cochran, Buddy Holly, The Beach Boys, The Byrds, Rolling Stones en vele anderen komen voorbij. Muziek die zal zorgen voor herkenning en swing! 

Voor de eerste editie van de ‘Voorjaarsbeurs Hoogeveen’, die tegelijkertijd op het terrein van het vliegveld wordt gehouden, hebben zich 26 standhouders gemeld. De beurs wordt gehouden in een grote tent met een eigen showpodium waarop o.a Jan de Weerd van ‘Sportpaleis Hoogeveen’ demonstraties zal verzorgen. Ook kan het publiek hier terecht voor een kapper- en modeshow en een volledige make-over door een visagist. 

De dag op Vliegveld Hoogeveen zal traditioneel worden afgesloten met een grote parade van alle deelnemende vliegende en rijdende oldtimers.

Informatie 

De entreeprijs voor Wings en Wheels, inclusief een bezoek aan de voorjaarsbeurs, bedraagt 5 euro voor volwassenen. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Er is gratis parkeergelegenheid bij het vliegveld. Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op wingsenwheels.nl.