Medewerker: Treant presenteert bedrieglijke informatie

Hoogeveen - Een medisch deskundige medewerker van Treant heeft in een brief aan de actievoerders Kappers, Koppe en Reenders gemeld dat de informatie die Treant vandaag
(1 februari) heeft verspreid bedrieglijk is. Om herkenning van de medewerker op basis van woordkeus of schrijfstijl onmogelijk te maken hebben de actievoerders de brief herschreven, maar de boodschap is onveranderd gebleven. Hieronder treft u de herschreven boodschap aan.

Vandaag verspreidt Treant informatie over Bethesda in een flyer, met de boodschap dat het een volwaardig ziekenhuis is. Dit is beslist onwaar en zeker, als de voorgenomen “locatieprofilering”wordt doorgevoerd.

Denk alleen al aan het “downsizen” [uitkleden] van de Spoed Eisende Hulp, waardoor tijdens avond, nacht en weekend geen chirurg of traumatoloog meer beschikbaar is.
Met een gebroken been zul je dan toch echt naar Emmen moeten. Natuurlijk dan ook iedere ernstig zieke patiënt en ook ieder met een beroerte.

In de flyer staat: voor Bethesda geldt dat ernstig zieke patiënten nu en in de toekomst gewoon terecht kunnen voor de eerste opvang en behandeling door gespecialiseerd personeel. Als verdere behandeling nodig is dan worden zij overgebracht. Naar Emmen. De ambulance dienst zal ernstig zieke patiënten buiten kantooruren liever rechtstreeks naar Emmen rijden.

Het aanwezige gespecialiseerd personeel betekent: buiten kantooruren een hálve SEH-arts en één SEH-verpleegkundige.

Het begrip Special Care Unit is niet gedefinieerd. Niemand weet dus wat daarmee bedoeld wordt. Misschien wordt eigenlijk bedoeld: wij maken zelf wel uit, welke zorg daar wordt verleend.

Dokter Post beweert dat 90% van de medische ingrepen in Bethesda blijven. Maar dat zijn dan geplande operaties: mamma-operaties en kijkoperaties van de knie. Daarmee heb je heus geen volwaardig ziekenhuis waar de huisarts een spoedgeval heen kan sturen.

Ik hoorde nu al dat ambulances liever doorrijden naar Emmen, omdat zij niet het risico willen een patiënt een tweede rit aan te doen.

Emmen beschouwt zich het centrum van deze regio en kijkt neer op Hoogeveen. De specialisten van Emmen zijn ruim in de meerderheid en vinden dat de acute complexe zorg in hun ziekenhuis thuishoort. Destijds werd voorgespiegeld dat artsen zouden reizen naar patiënten. Het omgekeerde wordt nu geëist van patiënten die voor het blok worden gezet.

De eerste fusie van het Scheperziekenhuis en het Bethesda Ziekenhuis was een vooropgezette vijandige overname van Bethesda, dat nu op weg is naar een dagziekenhuis.

Daarom is de bijgaande flyer die Treant nu verspreidt, bedrieglijk

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.