Gymnastiek Vereniging Noordscheschut terug op turnvloer

Noordscheschut- Onder leiding van Felicia Kainama staat Gymnastiek Vereniging Noordscheschut na een aantal jaren van afwezigheid weer op de turnvloer. Afgelopen zaterdag waren in Hoogeveen de plaatsingswedstrijden van Regionaal Wedstrijd Systeem-B.

Geplaatst voor de provinciale kampioenschappen

Lola Fieten maakt zich klaar voor haar eerste wedstrijd. Als enige instapper van de vereniging mag ze deze morgen het spits afbijten. Als je alleen bent en er zijn allemaal meisjes die je niet kent is dit eigenlijk wel heel erg spannend. Lola haar eerste toestel was brug, ondanks haar zenuwen turnde ze een hele mooie oefening. Na brug kwam balk, vloer en als laatste sprong.
Lola heeft mooie oefeningen laten zien, ze heeft haar best gedaan, ze vond het erg leuk en ze is weer een ervaring rijker. Helaas mocht ze geen prijs in ontvangst nemen.

Om 15.00 uur komt de volgende club aan de beurt. In deze ronde mochten Felien Diphoorn, Cilla Smit en Ruth Schonewille laten zien wat ze in huis hadden. Ook deze meiden hadden een behoorlijke rugzak vol zenuwen meegenomen. De meiden waren al snel gefocust op hun warming-up waardoor de zenuwen even weg leken te gaan. Maar aangekomen bij het eerste toestel waren de zenuwen toch wel weer op komen spelen, en terecht want ook voor Felien en Cilla was dit hun eerste wedstrijd. De meiden hebben nette oefeningen geturnd en ze hebben laten zien dat ze hun oefening zonder twijfel turnde.
Cilla heeft zich bewezen op sprong, ze werd eerste en heeft hiermee een plek op de toestelfinales weten te bemachtigen

Ruth Schonewille had al eens eerder meegedaan aan wedstrijden, maar in de tussentijd is er zoveel veranderd dat ook bij haar de spanning er hoog in zat. Ruth wist haar zenuwen onder controle te houden en turnde zeer mooie oefeningen. Ze behaalde een welverdiende eerste plek en heeft zich hiermee geplaatst voor de provinciale kampioenschappen, ook wist Ruth zich te plaatsen op brug en balk voor de toestelfinales. Tranen van geluk, trotse ouders aan de lijn en haar eerste medaille, een gouden plak, van harte gefeliciteerd Ruth!

Rachel Snippe is pas om 18.30 uur aan de beurt. Helaas was Norah Koster geblesseerd. Zij zou ook deelnemen aan deze groep. Rachel mocht beginnen bij sprong, hier sprong ze twee mooie overslagen over de kast. Van sprong gingen we naar brug, tijdens het inturnen liet ze te vroeg los met de salto waardoor de spanning voor de wedstrijd toch wel hoog opliep. Rachel deed haar oefening, en ook de salto ging goed. De laatste twee toestellen balk en vloer heeft ze heel goed geturnd. Helaas is Rachel niet in de prijzen gevallen, maar gelukkig krijgt ze nog een kans tijdens de tweede plaatsingswedstrijden op 18 maart.

Alle dames van de turnselectie zijn vandaag niet aan de bak geweest. Zij komen op de volgende wedstrijden aan de beurt. Deze staan gepland op 18 maart, 8 april en 10 juni.

Foto: gvn

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.