​RENN4 Atlas en Windroos Hoogeveen naar speedsoccer battle in Groningen

Hoogeveen - Leerlingen met gedragsproblemen en/of zeer moeilijk lerend uit Hoogeveen verlaten op donderdag 16 februari 2017 hun veilige schoolomgeving waar regelmaat, structuur en ritme centraal staan voor het grootste en modernste indoor speed soccer centrum van Nederland. 

Tijdens de Special Heroes Speedsoccer Battle zullen teams van de Atlas en de Windroos spelen tegen jongeren uit Leeuwarden, Groningen, Meppel, Drachten en Emmen. Dit doen zij op de drie rubbergranulaat-vrije kunstgrasvelden in Indoor Soccer Centre Groningen. Speed Soccer is een nieuwe variant op het bekende zaalvoetbal die snel aan populariteit wint. Anders dan bij zaalvoetbal zijn speedsoccer-velden omringd door een boarding en omgeven door strak gespannen netten, hierdoor blijft de bal altijd in het spel en ligt het voetbaltempo erg hoog.

2e editie Special Heroes Speed Soccer Battle met special guest TomV.

Na de succesvolle editie vorig jaar organiseert Special Heroes weer een regionaal schooltoernooi voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) in de “blauwe” kunstgraswereld aan de Ulgersmaweg 12 in Groningen. Behalve een onderlinge competitie, vindt er een speed-contest en shoot-out competitie plaats voor de 12 deelnemende teams. Het evenement start om 10.00 uur en eindigt rond 13.15 uur. Voorafgaand aan de shoot-out competitie verzorgt freestyle voetballer Tom Vegter (TomV) een show waarin de VSO-leerlingen zijn acrobatische balkunsten kunnen ervaren

E-sports competitie FIFA17

De Eredivisie lanceerde deze competitie onlangs naast de Nederlandse voetbalcompetitie, maar ook tijdens dit schooltoernooi gaan 2 e-Sporters van de deelnemende scholen virtueel strijden om het kampioenschap. De uiteindelijke winnaar van de dag wordt bepaald door de combinatie van de prestaties bij zowel de Speedsoccer Battle als de E-competitie.

Special Heroes

Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Het programma wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Hoogeveen, scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.