​Wethouder Gert Vos bezocht gastles ‘omgaan met geld’

Stuifzand - Op donderdag 16 februari bracht wethouder Gert Vos een bezoek aan OBS De Zandloper waar hij aanschoof bij een gastles van Violette Wisch van de Gemeentelijke Kredietbank. Om 13.15 uur was Gert Vos aanwezig bij de les ‘Omgaan met geld’ voor de groepen 4 t/m 8. De gastles is onderdeel van het preventiemenu basisonderwijs.

De gastles ging over zakgeld, mobiele telefoon, sparen/lenen,  wat is een schuld en wat zijn de gevolgen en er werd een quiz gedaan.

Preventiemenu basisonderwijs 

Sinds dit schooljaar wordt er in Hoogeveen gewerkt met het preventiemenu basisonderwijs. Dit is onderdeel van Jong Hoogeveen. Reden hiervoor is dat er veel preventieactiviteiten op scholen afkomen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sociaal media, gezonde leefstijl, financiën/schulden en verstandig omgaan met vuurwerk. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het Preventiemenu gebundeld aangeboden.

Bewuste keuzes 

Met betrokken aanbieders wordt voor het nieuwe schooljaar weer een gids voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor de rest van het schooljaar. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Foto's: Yntze Bosma

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.