​Zwaardere straf in hoger beroep voor Hoogevener

Leeuwarden/Hoogeveen – In hoger beroep kreeg een 38-jarige inwoner van Hoogeveen een zwaardere straf opgelegd. Een eerdere veroordeling van 16 maanden celstraf werd omgezet naar 24 maanden. De man werd veroordeeld nadat hij met een gestolen bedrijfsauto opzettelijk was ingereden op een motoragent die het voertuig staande had gehouden.

De motoragent zag twee beruchte broers rijden in een gestolen voertuig en maande hen tot stilstand op 29 april 2016 op de Bootzelaerstraat. Toen de agent zijn motor achter de auto tot stilstand bracht reed de bestuurder opzettelijk achteruit. Daarbij raakte de motoragent dusdanig gewond dat het de vraag is of hij weer voor 100% in zijn oude functie terug kan keren.

Het gerechtshof in Leeuwarden vond de opzettelijke aanrijding ernstig genoeg om de eis van 20 maanden te verhogen naar 24 maanden gevangenisstraf, mede gezien het ellenlange strafblad van de man.

De Hoogevener ontkende dat hij de auto had bestuurd maar 100% herkenning van de agent en aangetroffen DNA-materiaal in de auto was bewijs genoeg voor de veroordeling wegens zware mishandeling en vernieling van de motor. Ook moet de man de agent een schadevergoeding van € 1.500,- betalen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.