​Drenthe Runners Team 332 houdt spinning actie voor Roparun 2017

De Drenthe Runners (Roparun team 332) zullen met Pinksteren 2017 voor de zesde keer deel gaan nemen aan de Roparun. Het team kent voor de editie van 2017 weer een aantal nieuwe namen, maar ook een aantal ervaren krachten maken weer deel uit van het team.

Het team is bijna compleet. Men zoekt nog één enthousiaste man die het kampement/verzorgingsteam wil versterken en eventueel op een busje kan rijden.

Op dinsdag 7 maart 2017 wordt er een Spinning avond georganiseerd in samenwerking met Basic – Fit (locatie Duymaer van Twistweg) te Hoogeveen. Er kan 1 of 2 uur worden gefietst onder leiding van instructeur Rudy Mensing, die ook deel uitmaakt van de Drenthe Runners. De eerste les begint om 19.30 en de tweede les om 20.30 uur. Kosten voor 1 uur deelname bedragen € 10,00 en voor twee uur € 15,00. Opgeven kan bij Basic-Fit of bij Arnold Heerts (teamcaptain Drenthe Runners) Voor contactgegevens verwijzen wij naar de site van de Drenthe Runners.

Hamburg - Rotterdam

Op zaterdag 3 juni 2017 zal het team wederom starten in Hamburg voor “het avontuur voor het leven”. In een non-stop estafette met een afstand van 560 km, zullen de acht lopers(sters) rond het middaguur starten. De finish is op tweede Pinksterdag 5 juni 2017 op de Coolsingel te Rotterdam tussen 12.00-18.00 uur. De lopers worden op hun route begeleid door steeds twee fietsers(sters). Het team bestaat verder uit chauffeurs, kaartlezers, fysiotherapeuten, masseurs en algemene verzorgers.

De Roparun is het oudste sportieve evenement, dat gekoppeld is aan een goed doel. Naast Hamburg waar 100 team zullen starten, starten er vanuit Parijs ongeveer 250 teams. Vanuit Parijs is het al de 26 editie.

Stichting Roparun

De opbrengsten, die door de deelnemende teams bij elkaar worden gebracht komen ten goede van de Stichting Roparun Palliatieve zorg. Vanuit deze stichting worden zeer veel doelen ondersteunt in de vorm van palliatieve zorg aan mensen met kanker. Het gaat hierbij om allerlei doelen van groot tot klein. In Hoogeveen heeft Treant (Bethesda) ooit hoofdhuid koelers kunnen aanschaffen na een donatie vanuit de Stichting Roparun Palliatieve zorg. In 2016 heeft Treant (Bethedsa) van de Roparun uit handen van de Drenthe Runners een donatie in ontvangst genomen van € 56.000,00 voor de inrichting van de “huiskamers” in het nieuw geopende mamma centrum. Ook het Toon Hermans huis in Hoogeveen heeft donatie’s ontvangen.

Voor een volledige lijst van goede doelen die ondersteuning hebben ontvangen, onder het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer aan het leven worden toegevoegd” wordt verwezen naar de site van de Roparun (www.roparun.nl).

De Drenthe Runners zullen door het houden van acties, sponsoring en donaties trachten weer een mooi bedrag bijeen te brengen van het goede doel.

Het team voor 2017 bestaat uit de volgende personen; Lopers; Maarten van Dijk, Ineke van Zundert, Helga Padding, Margriet Westrik, Alfred Folkers (allen uit Hoogeveen), Gertjan IJmker (Noordscheschut), René van Basten( Dalen) en Richard Kok (Coevorden). Fietsers; Rudy Mensing, Hans Merrelaar, Marlies Bruinsma, Nienke IJmker (allen uit Hoogeveen) en Geesje Pieters (Nieuwlande). Chauffeurs/kaartlezers; Arjan Ramaker, Hans Westrik en Fred Bruinsma. Fysiotherapie en sportmassage; Sander van Tartwijk (Groningen), Rob de Weerd en Anita Heerts (beiden uit Hoogeveen). Verzorging; Jannie Bruinsma, Bert Kip (beiden uit Hoogeveen). Teamcaptain Arnold Heerts (Hoogeveen).

Voor meer informatie over de Roparun en de Drenthe Runners zie de site www.roparun.nl en www.drentherunners.nl

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.