Storage Share halvefinalist Young Business Award

Hoogeveen - Het Drentse bedrijf Storage Share, opgericht door Julian Doorten (27, Tiendeveen) en Niels van Eck (27, Pesse), is door de jury van de Young Business Award geselecteerd voor de halve finale. De Young Business Award is een jaarlijkse prijs voor de veelbelovendste startup van Nederland.

De Young Business Award is opgericht om startende bedrijven met internationale groeiambities te ondersteunen. De winnaar ontvangt naast de prestigieuze award ook € 12.500,-. Tijdens de halve finales in theater De Nieuwe Kolk in Assen en De Tamboer in Hoogeveen gaat Storage Share de strijd aan met 11 andere bedrijven voor een plek in de finale. De twaalf halvefinalisten zijn door de jury geselecteerd uit 175 inzendingen.

Leuke verhalen

Storage Share is het door Julian en Niels opgerichte bedrijf dat zich ‘de Airbnb voor opslagruimte’ noemt. Julian Doorten: “Storage Share is een online platform waarop iedereen, dus zowel particulieren als vastgoedeigenaren, leegstaande ruimtes kan aanbieden voor opslag. De ruimtes die tot nu toe worden aangeboden variëren van garageboxen tot leegstaande kantoorpanden.”

Het bedrijf ziet aan de aanvragen dat leegstaande garages en bergingen in wijken van steden erg gewild zijn voor motorstallingen en tijdelijke opslag van inboedels. “Het is voor mensen soms een hele stap om hun garage open te stellen voor een buurtbewoner. Zodra er eenmaal een positieve ervaring is geweest, blijkt het helemaal niet zo spannend te zijn en horen wij juist dat er leuke verhalen ontstaan”, vertelt Niels van Eck.

Wildcard

Naast de vier finaletickets die te verdienen zijn tijdens de semifinale kan één semifinalist zich via de Sprout- en NoordZ-wildcard plaatsen voor de finale van de Young Business Award 2017. De wildcard wordt vergeven aan de semifinalist die op zijn of haar Sprout-profiel de meeste voorkeursstemmen ontvangt. Doorten: “Het zou mooi zijn als wij mee mogen strijden om de felbegeerde award en daarom willen wij graag iedereen uit Drenthe vragen om op ons te stemmen.” Stemmen kan via storage-share.nl/stemmen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.