In discussie met de ChristenUnie over politiek en geloof

Hoogeveen - Maandag 13 maart hebben wethouder Gert Vos en fractievoorzitter Wim Warrink namens de ChristenUnie gesproken met belangstellenden over politiek, hoop en geloof. In samenwerking met boekhandel De Fakkel was er een boeiende discussieavond over alles wat ons bezighoudt zo vlak voor de verkiezingen.

Wat voor plek geef je je geloof bij het stemmen? Hoe betrouwbaar zijn partijen? Hoe stemmen jongeren, en wat voor invloed hebben de media in alles?

Er zijn nog veel zwevende kiezers. Veel mensen, ook met een christelijke achtergrond, weten niet waar ze op moeten stemmen komende woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen. Wanneer krijgt jouw geloof echt een stem? Wat vind je belangrijk als christen?

Om echt te weten waar partijen voor staan, verdiep je je in de verkiezingsprogramma’s en volg je de partijen via de krant, radio en televisie. Maar hoe groot is de kans dat wat je stemt ook werkelijkheid wordt? Wie is nu echt betrouwbaar?

De conclusie van deze avond: stem voor je principes, en laat je niet verleiden tot iets wat niet dicht bij je ligt.

Waar staat de ChristenUnie voor? De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst, voor onze kinderen, gezinnen en ook voor onze ouderen. Ook staat de ChristenUnie voor een gezonde schepping, en maken zij zich sterk voor duurzaamheid.

De avond werd georganiseerd door Christelijke boekhandel De Fakkel in samenwerking met ChristenUnie Hoogeveen. Aanleiding waren de verkiezingen, en het boek ‘Hoop’ van Gert Jan Seegers.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.