Burgemeester roept jonge kiezers op te gaan stemmen

Hoogeveen - Middels een brief heeft burgemeester Karel Loohuis kiezers die ditmaal voor het eerst hun stem mogen uitbrengen opgeroepen te gaan stemmen. Hieronder vind u de inhoudt van deze brief.

Woensdag 15 maart 2017 is het zover. Dan kiest Nederland de leden van de Tweede Kamer. Dit jaar mag jij voor het eerst je stem uitbrengen tijdens de verkiezingen! Dit is een bijzonder en belangrijk moment. Met jouw stem bepaal je mede door wie en hoe Nederland wordt bestuurd. Als burgemeester wil ik je graag uitnodigen om jouw stemrecht te gebruiken. Ik vind het belangrijk dat ook jij je stem uitbrengt. Want je mag nu niet alleen meedenken over de samenleving, maar ook meebeslissen. 

Laat je stem horen!

Jongeren hebben over veel zaken een duidelijke mening. Op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram zie ik wat jongeren bezig houdt en waarover jij en je leeftijdsgenoten een mening hebben. Bijvoorbeeld over veiligheid op straat of het onderwijs. Door te stemmen geef jij aan welke partij het beste past bij jouw mening. Natuurlijk is het niet alléén jouw stem die de doorslag geeft, maar elke stem telt!

Hoe kun je stemmen?

In Hoogeveen zijn in totaal 31 stembureaus waar jij je stem kunt uitbrengen. Van 07.30 tot 21.00 uur zijn de stembureaus geopend. Kort geleden heb jij je stempas ontvangen. Dat is het officiële document waarmee je kunt stemmen. Om jouw stem te mogen uitbrengen, moet je een identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart of rijbewijs) en je stempas laten zien.

Heb je geen stempas ontvangen, of is deze kwijtgeraakt of kapot? Vraag dan uiterlijk dinsdag 14 maart een vervangende stempas aan bij de afdeling Burgerzaken van gemeente Hoogeveen.

Heb je gestemd? Laat het weten!

Laat het ons en de mensen om je heen weten dat je gestemd hebt door een bericht te plaatsen op jouw facebook, twitter of instagram met de hashtag #mijneerstestem!

Op hoogeveen.nl/verkiezingen lees je meer over stemmen in Hoogeveen. Heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met ons bureau verkiezingen via het nummer 14 0528.

Met vriendelijke groet,

Karel Loohuis
Burgemeester

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.