Boekhouder wordt steeds meer sparringpartner

Hoogeveen - De externe boekhouder wordt steeds meer een sparringpartner voor ondernemers. Dat signaleert Arjen Dekker, die het administratiekantoor CijferMeester Hoogeveen runt. "De tijd dat men één keer per jaar de administratie bij je inlevert en er verder geen contact is, is allang voorbij. Ik zit regelmatig als een meedenkende coach om de tafel met de ondernemer, om samen te kijken naar de resultaten en waar nodig te adviseren over noodzakelijke ingrepen. Dat kan best ver gaan; ook als het gaat om personeel, bijvoorbeeld."

CijferMeester is een landelijke franchise-organisatie met meer dan 60 zelfstandige administratiekantoren, verspreid over het hele land. In Hoogeveen is Dekker de cijfers meester. Vanuit zijn kantoor in ondernemershotel De Compaen helpt hij mkb-ondernemers met boekhouding, belastingen en bedrijfsadvies. Daarnaast houdt hij zich bezig met onder meer mkb-coaching en payrolling.

De 28-jarige Dekker is geboren en getogen in de gemeente Hoogeveen. Na zijn studies HBO Accountancy en een post-HBO controllersopleiding werkte hij enkele jaren bij een middelgroot accountantskantoor en bij een groot installatiebedrijf, maar in 2014 lonkte het ondernemerschap en begon hij voor zichzelf. Eerst vanuit huis, maar al vrij snel bleek het beter om klanten te ontvangen in een representatieve kantoorruimte, met receptie en alle andere faciliteiten. Die vond de ondernemer in De Compaen.

Dekker heeft bewust gekozen voor het werken als franchiser. ‘Je zit als lokale ondernemer dicht bij de klant en kunt op een persoonlijke manier werken. Tegelijkertijd is de continuïteit gewaarborgd. Als ik in gesprek ben, staat de telefoon doorgeschakeld naar een collega. Ook hebben we gezamenlijk alle specialismen in huis. Dat betekent dat je een hoge servicegraad hebt, zonder hoge overheadkosten.’ Solide, professioneel en persoonlijk zijn de kernwaarden van zowel Arjen Dekker als de organisatie CijferMeester.

De manier van werken van de Hoogeveense CijferMeester slaat dusdanig aan, dat de groei er goed in zit. Waarschijnlijk zal Dekker nog dit jaar personeel aannemen om de verdere groei aan te kunnen. Meer informatie over CijferMeester: www.cijfermeester.nl

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.