​Hoogeveense advocaat in de fout, geschrapt van tableau

Hoogeveen – Na diverse klachten van cliënten heeft de Raad van Discipline (Arnhem-Leeuwarden) een Hoogeveense advocaat van het tableau geschrapt. Hetgeen inhoud dat hij zijn beroep niet meer mag uitoefenen.

De klachten waren naar mening van de Noordelijke Deken, Rob Geene, zo ernstig van aard dat hij besloot om schrapping van het tableau te vragen bij de Raad van Discipline omdat de advocaat ernstig tekort was geschoten in de dienstverlening en hij herhaaldelijk had gelogen tegen een cliënt over het feit dat hij een echtscheidingsprocedure aanhangig had gemaakt. Dit bleek niet het geval te zijn. De cliënt heeft een andere advocaat moeten inhuren om de zaak te geregeld te krijgen. 

De Hoogeveense advocaat erkent dat het echtscheidingsverzoek door hem op een te lange baan is geschoven. Hij had te veel hooi op zijn vork genomen door te veel zaken aan te nemen.

Niet geschikt voor advocatuur

Na de beoordeling van de klachten kwam de Raad van Discipline tot de conclusie dat de Hoogevener niet in de advocatuur thuis hoort. Hij vertoond een structureel patroon van volstrekt onvoldoende besef van verantwoordelijkheid in de wijze waarop hij zijn kantoor organiseert met betrekking tot de belangen van cliënten. Daarbij heeft hij stelselmatig de gedragsregels heeft overtreden en heeft het vertrouwen in de advocatuur in het algemeen schade toegebracht, zo was het oordeel.

De Hoogeveense advocaat werd in 2014 ook al een keer op het matje geroepen. Hij kwam toen weg met een voorwaardelijke schorsing van zes weken.

Raad van Discipline Arnhem – Leeuwarden

De Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden is het bij wet ingesteld tuchtrechtelijk college dat klachten in eerste aanleg behandelt over advocaten die kantoor houden in het arrondissement Noord-Nederland, Overijssel, Gelderland en Midden-Nederland.

Beslissing van raad van discipline

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.