Beslissing tussen ijsbaan Assen of Hoogeveen nog steeds niet gevallen

Hoogeveen/Assen - De beslissing tussen een nieuwe ijsbaan in de Gemeente Assen of Hoogeveen is nog steeds niet gevallen. Dit heeft gedeputeerde Henk Jumelet vrijdag laten weten. 

De eerste ijsbaan die nu met een goed ontwerp en een gemeentelijke ondersteuningsgarantie komt krijgt de subsidie van 5 miljoen euro van de provincie. Het was vrijdag de dag van de beslissing. Wie zou de subsidie en de toekomstige ijsbaan krijgen? Helaas was het voor zowel Hoogeveen als Assen een grote teleurstelling. De provincie kan geen keuze maken en legt het balletje weer bij de ontwikkelaars van de beide banen. De ontwikkelaars moeten nog meer inzet tonen in de ontwikkeling, maar ook de financiering van het project. Pas dan kan de provincie Drenthe de subsidie vrijgeven aldus de heer Jumelet. 

Extra raadsvergadering gemeente Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen last vanavond een extra vergadering in. Dit om te kijken of de plannen die voor er voor de Hoogeveense ijsbaan liggen ook door de gemeente kunnen worden ondersteunt. Degene die nu als eerste komt met een sluitend plan komt in aanmerking voor de subsidie van de ijsbaan. De heer Jumelet verwacht door deze onverwachtse wending geen race tegen de klok van de beide gemeentes. Hij verwacht een sluitende begroting en een verstandig en goed uitgewerkt plan. 

Kleine Bols Stadion Hoogeveen

Ice World Drenthe in Assen

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.