Jeugd Sidokwan wint zes maal goud

Nijverdal/Hoogeveen - Helaas voor het bestuur van het district Noord-Oost van de Taekwondobond Nederland viel de opkomst van deelnemers op dit open kampioenschap erg tegen. De organisatie heeft goed werk geleverd om een waardig toernooi neer te zetten. De deelnemers vochten met het wel bekende elektronische systeem voor zowel lichaam- als hoofdbeschermers. Tevens was het kampioenschap te volgen via live stream. Team Sidokwan uit Hoogeveen was uiteraard aanwezig en deed het niet onverdienstelijk. De Hoogeveense taekwondoka’s scoorden zes goud, vier zilver en vier brons. 

De gebroeders Brian en Kevin Prent scoorden beiden goud in respectievelijk junioren als senioren klasse. Een mooi cadeau voor moeder prent omdat zij op deze dag haar verjaardag vierde. In de pupillenklasse tot 27 kilogram was Charissa Maail de sterkste en goed voor goud. Charissa Maail won twee partijen overduidelijke. Ook in de aspirantenklasse waren de dames van Sidokwan sterk vertegenwoordigd. Inas Bengrad en Lieke Heling vochten zeer gedreven zo jong als ze zijn. De ene na de andere punt vlogen op het scorebord voorbij en na het eindsignaal mochten beiden dan ook goud in ontvangst nemen. 

Later op de dag vocht Inas Bengrad nog een vriendschappelijke partij die zij overduidelijk won. Partij. Sharon Scholtens was in haar klasse bij de Cadetten de sterkste. Scholtens startte haar partij niet sterk ondanks zij op voorsprong kwam. In de tweede ronde kwam zij sterk uit de startblokken met haar zijwaartse traptechniek. Hiermee kon zij uitlopen en de partij winnen. De broers Djayden en Delano Zuidema wilden in Nijverdal niet onderdoen voor elkaar, beiden wonnen ze zilver. Zilver was er ook voor Kim Kloppenberg en Leon van der Veen, die in de seniorenklasse moest vechten omdat hij in de juniorenklasse geen tegenstanders had. Jari Dekker, Cherel Scholtens, Chris Kloppenberg en Robin Westerbaan verloren allen de halve finale waardoor ze goed genoeg waren voor brons. Alleen Daniëla Oost en Miguel vielen net buiten de prijzen. 

22 April aanstaande zal team Sidokwan vechten op Windmills Open in Dordrecht.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.