Noordscheschut op karakter langs Pelikaan S

Noordscheschut- Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut bewezen uit het goede voetbalhout gesneden te zijn. Ondanks dat het de laatste weken allemaal zeker niet vanzelfsprekend, sprankelend en van een leien dakje gaat, blijft de equipe van oefenmeester André Mulder meedraaien om de bovenste plaatsen. Tegen (sub)topper Pelikaan S uit Groningen werd een 0 – 1 achterstand op karakter omgebogen tot een 2 – 1 voorsprong. Een prima staaltje spierballenwerk, want de opponent uit Groningen gaf deze middag zeker niets cadeau.

De thuisploeg begon aanvallend, want men trad binnen de lijnen in een 3-4-3 formatie. Achterin moesten Leon Vlietstra, Ton Kamping en Kevin van Dalen proberen de geduchte opponent uit Groningen van het scoren te houden. Dat dat zeker niet zonder slag of stoot zou gaan stond van tevoren als wel vast, want Pelikaan S herbergde onder andere all-time topscorer Freddy de Grooth in de gelederen. Reeds in de 1e minuut doken de gasten gevaarlijk op voor doelman Wiebe Zinger, maar deze aanval kon nog tijdig in de kiem worden gesmoord. Na deze eerste mogelijkheid kroop de thuisploeg langzaam uit haar schulp. Een verre inworp van Melvin Mol werd doorgekopt door Roy Hooijer Jzn. Het leer belandde voor de voeten van Danny Bouwman, maar vanuit kansrijke positie kon Bouwman niet gericht afdrukken. Enkele minuten later was Danny Kiekebelt, met een geweldige volley, dichtbij de 1 – 0, maar de sluitpost van Pelikaan S kon het leer ternauwernood tot corner verwerken. In de 22e minuut viel de openingstreffer aan de andere zijde. Een foutieve inspeelpass van Melvin Mol kon worden onderschept door de opponent. Het leer belandde voor de voeten van De Grooth, die beheerst de 0 – 1 over Zinger lepelde. Enkele minuten later moest Zinger opnieuw handelend optreden bij een slappe terugspeelbal. En nadat Zinger na een half uur spelen een bal uit de korte hoek ranselde, herpakte de thuisploeg zich. Een vrije bal van Mol werd gepakt door de sluitpost en een solo van Jos Kroezen kon worden afgestopt. Tijdens de slotminuten van de eerste helft mocht Mol nog driemaal aanleggen voor een vrije bal, maar ondanks enkele hachelijke momenten voor het vijandige doel, leverde dit geen treffer op.

Na rust bleef de thuisploeg naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Aron Boer ontsnapte op randje buitenspel, omspeelde de keeper, maar zijn inzet miste op een haar na het doel. Hierna volgden opnieuw enkele vrije trappen van Mol, die andermaal geen doel troffen. Noordscheschut bleef aandringen en bracht in de 70e minuut de van een blessure herstelde Dennis Hooijer voor Roy Hooijer Jzn.. Het was wachten op de gelijkmaker en deze volgde spoedig. Na goed doorzetten van Kiekebelt, legde deze het leer terug op de instormende Boer, die het leer snoeihard in het dak van het doel jaste. In de 80e minuut eindelijk de zo fel begeerde gelijkmaker. Noordscheschut rook bloed en bleef de duimschroeven aandraaien. Een kopbal van Kiekebelt kon nog tot corner worden verwerkt, maar vanuit die corner knikte de boven alles en iedereen uittorende Vlietstra het leer kiezelhard tegen de touwen. Binnen enkele minuten had de thuisploeg de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Na deze treffer golfde het spel beide kanten op. Doelman Zinger moest een aantal malen alle zeilen bijzetten om zijn doel verder schoon te houden. Het werd nu een wedstrijd waarbij om iedere meter gestreden moest worden, koren op de molen van de deze middag uitblinkende Danny Bouwman. Die als een pitbulterriër over het middenveld heen raasde. Pelikaan S was nog eenmaal dichtbij een treffer, maar het leer spatte uiteen op de paal. Toen na negentig speelminuten en de extra bonusminuten het eindsignaal klonk. Was de thuisploeg drie punten rijker en de gasten uit Pelikaan S een illusie armer.

Opstelling: Zinger, Vlietstra, Kamping, Van Dalen; Kroezen, Bouwman, Mol, Boer; Hooijer Jzn. (70. Dennis Hooijer), Kiekebelt en Schonewille.

Scoreverloop:

22e minuut: 0 – 1 Freddy de Grooth

79e minuut: 1 – 1 Aron Boer

81e minuut: 2 – 1 Leon Vlietstra

Man van de wedstrijd: Danny Bouwman

©schonewillefotografie

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.