​Korfbal: Thrianta wint ook van nummer twee

Hoogeveen - Nadat Thrianta vorige week een spannende wedstrijd tegen koploper Harkema winnend wist af te sluiten, stond deze week de uitwedstrijd tegen de nummer twee, DTG, op het programma. In de bespreking deelde coach Vincent Bout de statistieken met zijn ploeg en deze waren niet in het voordeel van de Thriantanen. Maar met het goede gevoel van vorige week nog in de koppies waren de Hoogeveners er extra op gebrand de punten mee naar huis te nemen.

Het was DTG wat de wedstrijd goed begon en met schoten van afstand uitliep tot een stand van 4-1. Hierna herpakte Thrianta zich en hadden zij het fysieke spel van DTG onder controle. De juiste mensen werden uitgespeeld en er werden meer kansen gecreëerd. Dit resulteerde in een ruststand van 6-10 in het voordeel van Thrianta.

In de rust werd erop gehamerd dat DTG ijzersterk de kleedkamer uit zou komen omdat zij zich wel vaker in de tweede helft van hun beste kant lieten zien. Voor Thrianta was het dus zaak om slim te blijven spelen en de juiste kansen af te maken. Na de rust kwam DTG nog terug tot een stand van 13-13 maar hierna was het duidelijk dat Thrianta hetzelfde kunstje als vorige week ging laten zien. De punten gingen mee naar Hoogeveen met een eindstand van 14-19.

Volgende week spelen Thrianta 1 en 2 thuis tegen Flamingo's. 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.