Hoogeveen boekt derde zege op rij

Sneek/Hoogeveen – Door een 2-3 overwinning bij LSC 1890 blijft Hoogeveen hopen op een periodetitel. De overwinning was op basis van de eerste helft een logische, maar na de rust had Hoogeveen zomaar het duel kunnen weggeven tegen het felle en fanatieke LSC 1890.

In de beginfase lukte het Hoogeveen nog niet echt om onder de pressie van LSC uit te voetballen. Het maakte dat het best een tijdje duurde voor Hoogeveen tot een fatsoenlijke aanval kwam. In de 17e minuut leek Hoogeveen behoorlijke tegenslag te krijgen, het kreeg een penalty tegen. Keeper Benjamins was de inzet de baas. In de 26e minuut was het wel 0-1.schoof Manning de 0-1 binnen en 5 minuten later ook de 0-2.

Na de rust was vooral LSC 1890 goed op dreef. De ploeg speelde met het mes tussen de tanden, zocht de grens in de duels op en zette ook veel hoger druk. De gepassioneerde Friezen kregen hierdoor de overhand en binnen een kwartier was het 2-2. Hoogeveen had geen antwoord. Gaandeweg de tweede helft zakte de storm van LSC 1890 echter wel wat weg. De ploeg kon de felheid en energie niet de hele tijd volhouden. Hoogeveen kwam weer wat terug en in de 83e minuut rondde Santing een prachtige aanval af met de winnende treffer. Lees hier verder

Hoogeveen -19 bijna kampioen

Met nog twee wedstrijden te gaan kan Hoogeveen onder 19 de titel in de eerste klasse nauwelijks nog ontgaan. De ploeg van het trainersduo Jos Wiersum en Eric Heerenveen heeft met nog twee wedstrijden te gaan zes verliespunten minder dan concurrent SC Erica. De komende twee weken kan men zonder te spelen kampioen worden als de Ericanen punten morsen in hun inhaalduels. Anders speelt Hoogeveen op 29 april thuis de kampioenswedstrijd tegen JVZ. VV Hoogeveen Tv sprak met Eric Heerenveen.


Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.