Zeer goed begin Pencak Silat Panca Asas

Hoogeveen/Emmen - Twee keer Goud, 4 keer Zilver en 1 keer Brons voor Pencak Silat Panca Asas op de Nederlandse selectiewedstrijden in Amersfoort. Dit was de buit bij de eerste wedstrijd van de Nederlandse Pencak Silat Bond van dit jaar.

In de verschillende categorieën bij de jeugd, dit zijn de strijders tot 14 jaar, deden er 5 strijders van Panca Asas mee. Van de 5 strijders waren er 3 strijders die voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen. De strijders Ricardo Schonewille en Dani Bos kwamen allebei in de finale maar daar was hun tegenstander net een maat te groot en kregen ze allebei een zilveren medaille.

In de categorie van de junioren (14 t/m 16 jaar) waren er 3 strijders. Allemaal kwamen ze in de finale. Voor Suzanne Kloosterhuis was de tegenstander te groot en kreeg ze een zilveren medaille omgehangen. Kesmon Struik moest in de finale, door een technisch knock-out, genoegen nemen met een zilveren medaille en Rick Bergsma trok in een spannende finale aan het langste eind en was met recht de winnaar van de gouden medaille.

In de categorie senioren, dit is de categorie met strijders van 17 jaar en ouder, liet Rowan van der Laan zien waarom hij Nederlands kampioen 2016 is. De spannende partijen resulteerden in een mooie beker voor de eerste plaats. Nick Bos moest met een verschil van 1 punt zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en moest toen helaas tevreden zijn met een derde plaats.

Het seizoen is weer begonnen en Mas Dennis is trots op de groep strijders. De jeugd en de junioren gaan zich nu klaar maken voor het Nederlands kampioenschap. Dit kampioenschap zal een thuiswedstrijd worden voor Panca Asas want op 21 mei zal dit plaatsvinden in het Activum in Hoogeveen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.