HODO wint met 4 -0 van Steenwijk

Hollandscheveld. - HODO boekte afgelopen zondag een belangrijke overwinning tegen Steenwijk. Eigenlijk is HODO geen enkel moment in gevaar geweest. Een schot tegen de kruising van lat-paal was het enige wapenfeit van belang gedurende de wedstrijd waar de gasten op terug kunnen kijken.

Het was pover voetbal wat Steenwijk liet zien: geen bezieling, geen wedstrijdbeleving, er werd niet geknokt. Het was soms wel stevig voetbal en de noodrem werd bij tijd en wijle ook in werking gesteld. Het spel dat HODO op de mat legt verdient ook zeker niet de schoonheidsprijs, geen hogeschool voetbal, maar er is wel sprake van strijd en inzet. Passie, strijd en inzet zijn de ingrediënten waarmee HODO de punten moet binnenhalen. Elke wedstrijd zien we weer een HODO dat knokt voor iedere bal en steeds maar weer strijdlust aan de dag legt, vechtend voor elke meter en het duel geen moment schuwt. Daarvoor werd het team de vorige week in en tegen het sterke Zwolle beloond en tegen Steenwijk leverde dit weer 3 punten op. HODO ontbeert momenteel een afmaker, een spits die de opgelegde kansen erin trapt. Vele kansen werden gecreëerd en vervolgens weer om zeep geholpen. Maar het harde werken loont dan toch.

Trainer Jannes de Lange van HODO had de snelle achterhoedespeler Jeffrey Stenvert in de spits gepositioneerd, bijgestaan door veteraan Erik Pol. Stenvert is sterk aan de bal, hij kreeg ook de nodige kansen, maar het scoringsvermogen kwam ook bij hem niet bovendrijven. Hij was achteraf niet fit aan de wedstrijd begonnen en hij werd nog voor rust vervangen door Patrick Timmerman. In de 32e minuut leverde Ferrie Fieten een prachtige crosspass af en daar wist Erik Pol wel raad mee: 1-0. Op slag van rust scoorde invaller Patrick Timmerman beheerst de 2-0.

In de 1e helft lukte het Steenwijk al niet om maar een klein vuistje te maken, na rust was het was er helemaal geen touw meer aan vast te knopen, er werd maar wat aangebald. HODO werd daardoor overduidelijk de bovenliggende partij. Desalniettemin werden de vele kansen maar niet in klinkende doelpunten omgezet. Zo nu en dan was er een uitzondering: in de 64e minuut wist de sterk spelende Jorni Otten de bal vanaf rechts voor het doel te brengen. Erik Pol kopte uitstekend in: 3-0 In blessuretijd werd de kers op de taart geplaatst: het werd een mooi samenspel van drie jongelingen in de HODOgelederen. Weer was het Jorni Otten die de bal prima voor het doel bracht, Jorn Smit zette vervolgens Ricardo Benjamins vrij voor het doel en deze gaf keeper Boyd Remmerswaal geen enkele kans: hij scoorde beheerst en bracht daarmee de eindstand op 4-0.

Meer foto's

Zondag 23 april speelt HODO thuis een inhaalwedstrijd tegen Dedemsvaart, aanvang 14.00 uur.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.