Vijf jaar gevangenisstraf geeist voor overval en diefstal

Assen/Bruntinge/Hoogeveen - Een 30-jarige man uit Hoogkarspel hoorde 5 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen wegens een overval op de destijds 93-jarige kunstenares Roos Nagtegaal in Bruntinge en diefstal van een auto in Enkhuizen en benzine in Den Oever en Hoogeveen.

De man erkende de diefstallen maar ontkent de overval die 27 december 2015 plaatsvond. De overval werd door een tweetal personen uitgevoerd. De buit bestond uit porselein en schilderijen. De 30-jarige man zou volgens het Openbaar Ministerie en de andere overvaller (een 27-jarige man uit Grootebroek) de vrouw hebben vastgehouden. De man uit Grootebroek is in februari veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.

De man uit Hoogkarspel bekende de vluchtauto te hebben gestolen en geleverd en het opslaan van de buit. Die is later verkocht aan een galerie. Toen de eigenaar van de galerie er achter kwam dat het om gestolen goederen ging schakelde hij de politie in. De eigenaar van de auto eist een schadevergoeding van € 9.000,-.

De broer van de man uit Hoogkarspel zou eerder hebben ingebroken bij de kunstenares. Hijzelf is eerder veroordeeld voor het plegen van plofkraken en een woningoverval in 2010. Hij kreeg toen 5 jaar gevangenisstraf die gedeeltelijk werd uitgezeten. De officier van justitie wil nu dat de verdachte deze resterende gevangenisstraf alsnog uitzit en kwam met de eis van totaal 5 jaar gevangenisstraf.

De advocaat wil echter dat de man uit Grootebroek nader wordt verhoord door de rechtbank. Tegen de advocaat had hij geweigerd te praten. Er is nog geen datum voor het vervolg.

27 december 2015

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.