​Twee weken geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen

Hoogeveen - Vanwege werkzaamheden door ProRail rijden er geen treinen van 16 t/m 30 april tussen Hoogeveen en Groningen.

ProRail past het werkzaamheden uit in het kader van het 'Deltaplan'. Doel van dit plan is een verbetering van het gehele noordelijke netwerk: meer treinen, meer stations, betere overstapmogelijkheden en meer comfort. Aldus Prorail. Tot 2021 worden op een 20-tal plaatsen sporen en stations vernieuwt in het Noorden om een optimale verbinding te krijgen naar de Randstad. Momenteel wordt er volop gewerkt aan het station Assen. Na de oplevering zal de NS zo snel mogelijk extra materiaal inzetten, bestaande uit extra wagons, om de problemen van overvolle treinen op dit traject op te lossen, zo meldde Ineke van Gent, regiodirecteur van Noord-Oost NS.

Bussen

Op een werkdag reizen er ± 25.000 personen die nu door 80-120 bussen moeten worden vervoerd. Er worden 'stopbussen', (die stoppen bij elk station) en 'snelbussen' tussen Hoogeveen en Groningen ingezet. De NS heeft voor Hoogeveen gekozen als overstapstation vanwege de ruimte en betere faciliteiten. Men moet rekenen op extra reistijd die tot 45 minuten kan oplopen. Het is handig op de NS Reisplanner te raadplegen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.