Leerlingen RSG Wolfsbos door naar finale Biologie Olympiade

Hoogeveen- Waarom worden planten ziek als ze in een donker hoekje van je woonkamer staan? En hoe zorgt hun afweersysteem ervoor dat ze weer beter kunnen worden? De beste onderbouw en bovenbouw biologieleerlingen van Nederland en Aruba gaan tijdens de Nederlandse Biologie Olympiade op zoek naar de antwoorden op deze vragen, in de strijd om een finaleplaats.

Bovenbouw
Eindexamenleerling van locatie Groene Driehoek, Sam Borst uit atheneum 6, is inmiddels doorgedrongen tot de finale van de Biologie Olympiade. “Hij hoort in ieder geval bij de laatste 100 leerlingen van de ruim 8.000 leerlingen die meegedaan hebben en dat is een hele prestatie!”, aldus biologie docent Albert Vos. De volgende stap voor de 100 allerbesten was een speciale voorbereidingsdag over planten op 7 april jl. bij de Universiteit Utrecht. Deze week volgt voor Sam nog een tweede ronde toets op school. Zit Sam dan bij de beste twintig leerlingen, dan staat in juni de landelijke finale bij Wageningen University op het programma. Daar wordt gestreden om vier tickets naar de Internationale Biologie Olympiade, die in de zomer plaatsvindt in het Verenigd Koninkrijk.

Onderbouw
Ook in de onderbouw hebben leerlingen van RSG Wolfsbos meegedaan aan de voorronde van de Biologie Olympiade Junior. In totaal deden ruim 12.915 leerlingen mee. Adam Hourmat Allah, Hylke Klein, Esmee Bennink, Wouter Koops, William Cheng en Ard van Noordenne uit havo 3 en atheneum 3 hebben tijdens de voorronde zo goed gescoord dat ze bij de beste 10% van Nederland van het havo of vwo horen. Adam Hourmat Allah is ook door naar de finale en wordt op donderdag 20 april aanstaande verwacht bij Aeres Hogeschool in Almere. Hier gaan de 50 beste havisten en 50 beste vwo’ers uit de voorronde de hele dag aan de slag met nieuwe leerstof in de vorm van colleges en practica. Na de toetsing zal aan het eind van deze dag bekend zijn welke twintig finalisten er naar de eindronde gaan.

Docent Albert Vos reikt de oorkonde uit aan Adam Hourmat Allah uit havo 3. Rechts staan Esmee Bennink en Hylke Klein.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.