VV De Weide 35 jaar

Hoogeveen – Aanstaande zaterdag viert VV De Weide haar 35-jarig bestaan. Op 3 april 1986 startte de club met 3 elftallen die afkomstig waren van de VV Hoogeveen die had besloten om te stoppen met het zaterdagvoetbal. Een beslissing waar de club inmiddels is op teruggekomen.

VV de Weide is op 13 april 1982 opgericht. De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Schutlanden” gespeeld. De club is vernoemd naar woonwijk De Weide. De club ontstond toen VV Hoogeveen stopte met de zaterdagafdeling. De zaterdagafdeling besloot om als een nieuwe vereniging met een nieuw bestuur verder te gaan. Gestart werd met een drietal seniorenteams. In het eerste seizoen werd de nieuwe club niet in de laagste klasse geplaatst (5e klasse afdeling Drenthe), maar in dezelfde klasse waarin het eerste zaterdagelftal eerder bij VV Hoogeveen uitkwam; de derde klasse KNVB van het zaterdagvoetbal. Destijds een unieke beslissing van de Koninklijke voetbalbond.

VV De Weide heeft dit seizoen 7 mannen en 4 vrouwenteams in de seniorencompetitie en 44 jeugdteams. De club heeft ruim 800 leden.

Zaterdag om 12.45 uur zal voorzitter Klaas van der Laan het startschot geven voor een feestelijk programma met als hoogtepunten de wedstrijd tegen Oud-Groningen (19.00 uur) en een afsluitende vuurwerkshow (22.00 uur).

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.