Sjoelclub Glijdend Steentje verwelkomt 50e lid

Noordscheschut- Sjoelclub 'Het Glijdend Steentje' heeft afgelopen donderdag officieel haar vijftigste lid ingeschreven en voorzien van een clubshirt.

In het voor en najaar als de tijd wordt verzet, komen de spelers van de sjoelclub op de zondagmiddag bij elkaar om een onderlinge competitie te spelen in Café de Lijst. En ook al varieert de leeftijd van 20 tot 65 jaar, het sportieve en bovenal fanatieke karakter siert de spelers. Ruim negen jaar geleden werd de eerste wedstrijd georganiseerd door Dick Bosman, en wat leek op een eenmalige toernooi is nu nog steeds een halfjaarlijks sportief treffen .

Bij de laatste wedstrijd van 26 maart melden zich op het zelfde moment twee nieuwe leden aan. Later bleek dat daarmee ook de mijlpaal van 50 leden was gehaald. Omdat het niet duidelijk was wie nu het officiële 50e lid was hebben de heren besloten om deze mooie mijlpaal ook weer 50/50 te delen. Met het uitreiken van het wedstrijdshirt afgelopen donderdag mogen de twee nieuwe spelers zich nu clublid noemen van het ‘Glijdend Steentje’.

Dat de oer-Hollandse sjoelsport ook verbroederd blijkt wel . Toevalligerwijs zijn de twee leden die zich op het zelfde moment aanmelden twee vakbroeders in de muziekwereld. Wel ieder met zijn geheel eigen genre; Jeroen Pomper die de Nederlandse death metal vertegenwoordigd in de band God Dethroned, en zanger Rene Karst die het Nederlandstalige feestgenre vertolkt. In een onderonsje werd er door de twee muzikanten heel voorzichtig gespeculeerd om samen een lied te componeren waar alle twee muziekstijlen in terug komen, met natuurlijk de sjoelsport als muzikaal onderwerp .

©schonewillefotografie

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.