SamenLoop voor Hoop in Elim

Elim – Met hulp van het KWF kankerbestrijding wordt nu ook in Elim een Samenloop voor Hoop georganiseerd. Op een SamenLoop staat men stil bij kanker én vieren het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maakt men samen het verschil. 

Samenloop voor Hoop

"Samenloop voor Hoop Elim begint op zaterdag 30 september om 17.00 uur en duurt tot zondag 1 oktober 17.00 uur. SamenLoop voor Hoop Elim is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop voor Hoop Elim een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Via deze website kunnen deelnemers zich aanmelden." 

"Altijd komen 3 vaste ceremonies terug: De Openingsronde met survivors Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn. De Kaarsenceremonie: 's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. De Slotceremonie: Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding," aldus de organisatie."

SamenLoop voor Hoop wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland en is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Relay for Life. Met ruim 4.800 edities per jaar is Relay for Life het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld. De Kick–Off, gehouden op 24 april aanvang 20:15 uur bij Schoonhoven aan de M. Kuilerweg in Elim is het startsein voor Samenloop voor Hoop Elim. Bij dit startsein burgemeester Loohuis aanwezig zijn. 

Informatieavond

De eerste informatie avond voor de samenloop voor hoop Elim wordt gehouden op 2 mei 2017. Aanvang is om 20.00 uur in de Open Deur te Elim. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over de samenloop. Ook is er tijd voor vragen van iedereen die aanwezig is. Op deze avond is iedereen welkom. Lopers, vrijwilligers, sponsoren, iedereen die ook maar een steentje wil gaan bijdragen! 

De groep van vrijwilligers

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.