Interne transfer van ​Guido ten Cate

Hoogeveen - Een opvallende transfer bij Hoogeveen. Op 33-jarige leeftijd maakt Guido ten Cate in het nieuwe seizoen zijn rentree bij Hoogeveen zondag. Ten Cate is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Hoogeveen zaterdag waarmee hij nog volop in de race is om een plaatst in de derde klasse.

Helemaal onverwacht komt deze stap ook weer niet. Ten Cate laat de laatste weken zien met de week fitter te worden en raakte intussen al heel wat kilootjes kwijt. Voor de camera van Hoogeveen TV liet hij onlangs al doorschemeren een terugkeer bij de zondagtak niet uit te sluiten. Hij gaf aan dat het hem nog altijd dwars zat dat hij niet op een goede manier afscheid had kunnen nemen.

Ten Cate besloot aan het eind van het seizoen 2013-2014 de overstap te maken naar de zaterdagtak. Hoogeveen was onder leiding van Casper Goedkoop net gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Hij speelde tot dan 190 officiële duels voor Hoogeveen zondag waarin hij 107 keer scoorde.

Bij Hoogeveen zaterdag drukte hij in zijn eerste seizoen meteen zijn stempel op de ploeg. Promotie naar de derde klasse volgde. Een onrustig seizoen volgde. Ten Cate was niet fit en er was veel onrust in de ploeg. Het gevolg was dat men na één seizoen alweer degradeerde. Dit seizoen begon de ‘nummer 10’ opnieuw ongelukkig. Hij startte niet fit aan het seizoen en leek in eerste instantie zelfs als laatste man te gaan fungeren. Sinds de winterstop is er echter een herboren Ten Cate te zien, die met weergaloze acties het publiek weer regelmatig op de banken krijgt. De teller bij Hoogeveen zaterdag staat inmiddels alweer op 59 officiële wedstrijden en 51 doelpunten.

Julian Mol

Naast Guido ten Cate maakt ook Julian Mol de overstap naar Hoogeveen. Hij komt over van tweedeklasser De Weide. De 23-jarige Mol is aanvallend ingesteld en speelde in de jeugd bij De Weide om vervolgens de overstap naar SC Heerenveen te maken. Later speelde hij nog voor HZVV en keerde hij twee seizoenen terug bij De Weide.

Mutaties Hoogeveen zondag. Nieuw: Sebastian Kleinheerenbrink (EMMS), Kevin Roozendal (Dedemsvaart), Nick Dekker (SCD’83), Jelmer Wierenga (De Weide), Rico Witzand (ACV), Dominique Wiffers (Tiendeveen), Guido ten Cate (Hoogeveen zaterdag), Julian Mol (De Weide). Weg: Raymon Slot, Saroney Vreeling (Beiden Hoogeveen zaterdag), Rik de Lange (Rolder Boys), Ruben Peltjes (Hardenberg’85), Joeri van der Tuin (Emmen), Jarno Prijs (SC Elim), Stefan Kikkert (HODO), Ismael Ucan (De Weide), Lionel Huizing (stopt).

Guido ten Cate (Foto: Gerjo Stegeman)

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.