​Free Your MindS, over jongeren en depressie

Hoogeveen - De groep jongeren die te maken krijgt met depressieve gedachten wordt steeds groter, en dat is zorgelijk. Er is wel steeds meer aandacht voor, steeds meer gesproken over en meer onderzoek naar deze groep jongeren. Maar waar kunnen die jongeren naar toe? Waar kunnen ze terecht om hun gedachten, hun ervaringen te delen en inspiratie en motivatie op te doen. 

Natuurlijk komt er een gedeelte terecht bij de zorgverleners (huisarts, psycholoog, sociaal werker) maar waar treffen ze lotgenoten in hun eigen leeftijdscategorie. Er zijn lotgenotengroepen van bijvoorbeeld de Depressie Vereniging, maar die zijn toch meer gericht op de wat oudere mensen. En, eerlijk is eerlijk, op deelname aan deze lotgenootgroepen zitten beide partijen niet te wachten.

De Stichting Herstelproces gaat zich inzetten voor jongeren met psychische problemen. Om jongeren te bereiken start de Stichting Herstelproces met Free Your MindS. De stichting wil jongeren in de leeftijd 15-20 jaar een plek bieden waar zij met leeftijdsgenoten kunnen praten over hun gedachten en ervaringen. Een plek waar zij zich “thuis” kunnen voelen, een veilige plek waar zij lotgenoten treffen. De bijeenkomsten zullen begeleid worden door ervaringsdeskundigen die met hun eigen ervaringen kunnen aansluiten bij deze groep.

Free Your MindS gaat niet alleen over de jongerengroep, maar ook over het geven van voorlichting en presentaties. Het geven van voorlichting en presentaties zorgt niet alleen dat er makkelijker met de doelgroep in contact gekomen kan worden, maar heeft ook een preventieve werking en een anti stigmatiserende werking.

De voorlichting en presentaties worden gegeven op scholen, buurtcentra en bij verdere belangstellende instellingen en organisaties. De vorm waarin dit plaatsvindt wordt vastgesteld in overleg met de opdrachtgever.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Free Your Minds via het mailadres  Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Oproep Free Your Minds:

Ben je tussen de 15 en 20 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Het kan zijn dat je daardoor last hebt van sombere buien, geen zin hebt om dingen te ondernemen, of dat je jezelf steeds vaker betrapt op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen. Kortom: je hebt het gevoel de grip op jezelf, op de dingen om je heen kwijt te zijn.

Wil je daar iets aan doen, wil je weer lekker in je vel zitten, meer jezelf zijn, een beetje makkelijker door het leven gaan? Wil je meer grip krijgen op jezelf, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren? Dan zit je bij ons goed!

Een van de dingen die je kunnen helpen is het praten met jongeren die hetzelfde meemaken of mee gemaakt hebben. Want je bent echt de enige niet. Net als jij zijn er veel meer jongeren die met dezelfde soort gedachten rondlopen. En wat is er fijner dan erover te kunnen praten met anderen die je begrijpen, die weten wat jij mee maakt, zonder dat je steeds wat moet proberen uit te leggen.

Lijkt het je wat? Kom dan eens naar onze lotgenoten bijeenkomst. Speciaal voor jongeren in jouw leeftijd. Geen zweverige of zware avonden, maar een normaal, ontspannen bij elkaar zijn. En wat zeker zo belangrijk is, je moet niks. Aanmelden kan via de site www.freeyourminds.nl of via mail: hoogeveen@herstelproces.nl.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.