Thrianta laat punten liggen tegen Flamingo’s

Hoogeveen - Zaterdag 15 April mocht Thrianta het opnemen tegen de nummer 3 in de poule, Flamingo’s. In de zaal wist Thrianta niet van hun te winnen en ook op het veld werd de uitwedstrijd verloren. Thrianta was dus extra gemotiveerd om vandaag de punten in eigen huis te houden.

De volgende 8 spelers werden opgesteld door coach Vincent Bout. Jorinde Smink, Marleen Kramer, Robin Lichtendonk en Geert Bremmer starten in de aanval. Giel Bisschop, Jonathan Verstegen, Marjan Huisinga en Sandra Olde mochten in de Verdediging beginnen.

Het was meteen duidelijk dat beide ploegen gebrand waren op de overwinning. In de eerste helft werden er goede aanvallen neergezet en veel kansen gecreëerd. Waar Thrianta moeite had met de afronding was het Flamingo’s die juist het gat van de korf wel wisten te vinden. Verdedigend was Thrianta niet scherp genoeg en dat resulteerde in een 8-12 achterstand in de rust.

Coach Vincent Bout vertelde in de rust dat we scherper moesten zijn zowel verdedigend en in het afronden van onze kansen. De Thriantanen wisten wat ze te doen stonden wilden ze die 4 punten inhalen en begonnen vol goede moed aan de 2de helft.

In de tweede helft had Thrianta het verdedigend beter op orde en nam dat aanvallend mee. Aanvallend werd er hard gewerkt om de juiste mensen uit te spelen en om de kansen af te maken, dit gebeurde en de stand werd gelijk getrokken naar 15-15. Het geluk viel toch aan de kant van Flamingo’s want die wisten de eindstand op 16-17 te zetten.

Zaterdag 6 mei speelt Thrianta uit tegen WWC, de nummer 6 uit de poule.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.