Effectief Dedemsvaart verslaat HODO

Hollandscheveld - Na afloop van de wedstrijd HODO-Dedemsvaart stond er een 0-2 eindstand op het scorebord. Het was een uitslag die de Hollandschevelders alleen aan zichzelf hadden te wijten, het scoren van doelpunten blijft een belangrijk onderdeel van het voetbalspel. Dit onderdeel beheerst HODO momenteel onvoldoende waardoor de ploeg zich weer in de gevarenzone bevindt.

Het voetbal was deze middag van een pover gehalte, veel balverlies en slordige passes typeerden de wedstrijd. Ook tegenstander Dedemsvaart kon zich niet aan het magere spelpeil onttrekken waardoor zich een wedstrijd met veel inzet en strijd ontwikkelde. De eerste kans in de wedstrijd was voor Dedemsvaart, Jim Veltmaat kwam oog in oog met Marcel Pol maar de lob van Veltmaat belandde naast het HODO doel. Het was echter een wonder dat HODO de score niet opende gezien de fraaie mogelijkheden, een schot van Patrick Timmerman belandde op de paal terwijl een inzet van Jeffrey Stenvert op de valreep van de doellijn werd gehaald door een Dedemsvaart verdediger. In de directe tegenstoot liet Dedemsvaart zien hoe het wel moest. Spits Raemon Knol werd gelanceerd en met een fantastisch schot in de bovenhoek kegelde hij de bal achter HODO doelman Marcel Pol. Door de achterstand ging HODO fanatiek op jacht naar de gelijkmaker maar schoten van Ferrie Fieten en Paul Baldé troffen geen doel. De ruststand bleef daardoor 0-1. 

Direct na rust was de grootste kans voor HODO direct al voor Erik Pol. De spits schrok echter toen de bal opeens voor zijn voeten kwam en hij schoot tegen keeper Erik Abbes op. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde als in de eerste helft, onnodig balverlies en slordige passes bleven de overhand houden waardoor zich een rommelige wedstrijd ontspon. HODO weigerde echter consequent de kansen te benutten die het kreeg, waardoor Dedemsvaart de voorsprong kon koesteren. De gasten kwamen er echter in de counter enkele malen gevaarlijk uit en via Noah Schuurman had het zelfs op 0-2 kunnen komen maar zijn inzet belandde op de lat. Het slotoffensief voor HODO hield natuurlijk in dat er ruimte kwam voor de snelle voorwaartsen van Dedemsvaart. In de 83e minuut gooide Dedemsvaart dan ook de wedstrijd in het slot met een razendsnelle counter. In 4 balcontacten stonden de gasten voor het HODO doel en het was wederom Noah Schuurman die gevaarlijk werd. Oog in oog met HODO keeper Marcel Pol maakte hij geen fout en hij bracht de score op 0-2. De wedstrijd was gespeeld en de goed leidende scheidsrechter Brussen floot na 90 minuten voor het eindsignaal.

HODO speelt aanstaande donderdagavond de uitwedstrijd tegen Dwingeloo, waarna op zondag 23 april de thuiswedstrijd tegen Zuidwolde op het programma staat.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.