Hoogeveen futsal verliest bij Drs. Vijfje 2

Hoogeveen - Hoogeveen kan na de nederlaag van afgelopen vrijdag de titel definitief vergeten. Bij winst was het koploper Flamingo tot op één punt genaderd, en was het op de laatste speeldag aangekomen. Drs. Vijfje 2, dat bij puntverlies rechtstreeks zou degraderen won uiteindelijk met 2-1.

Door Rob Klooster

Hoogeveen begon afwachtend aan de wedstrijd, maar verschafte zich na ruim een minuut spelen het eerste kansje. Op aangaven van Sander Hartman trof Frank Benjamins doelman Stern. Uit de snelle tegenaanval die volgde maakte Drs. Vijfje vervolgens de 1-0. De Hoogeveners lieten zich niet uit het veld slaan en gingen wat meer de aanval zoeken. Dit resulteerde in kansjes voor Hartman en Frank Benjamins. Men moest wel uit blijven kijken voor de snelle counters van de Groningers. Na een kleine zes minuten spelen was Wim Bos dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net voorlangs. Niet veel later was het dan wel raak. Niek Bosscha passeerde zijn man, gaf voor op Tim Mulder die vervolgens knap binnen tikte: 1-1. Twee minuten later was het opnieuw Bosscha die zijn man passeerde. Mulder kon echter net niet opnieuw binnen tikken. De Groningers creëerden lange tijd niks, en Hoogeveen kwam niet verder dan twee kansjes via Hartman en Bosscha. Na een Kwartier spelen stuurde Sander Benjamins broertje Frank weg, zijn schot ging echter ook net voorlangs. Pas na zeventien minuten werd Vijfje pas weer echt gevaarlijk. Eerst wist Blanken een schot knap te pareren, waarna de bal vervolgens voorlangs werd geschoten. Kort voor rust moest Groninger doelman Stern handelend optreden bij een schot van Mulder. Een minuut later was Hoogeveen opnieuw dicht bij een goal. Mulder kwam van achteruit opstomen, bediende vervolgens Tuinstra, die vervolgens naast schoot. De periode die resteerde tot aan de rust kwam Hoogeveen enkele keren onder druk te staan. Maar zoals wel vaker hield de goed keepende Blanken de ploeg op de been.

Na de rust duurde het even voordat er weer wat noemenswaardigs gebeurde. De Groningers bleven op zoek naar de voor hen zo belangrijke goal. Echter was het Hoogeveen dat vanuit een snelle counter voor het eerst gevaarlijk werd. Hartman onderschepte de bal, maar schoot vervolgens hard naast. Vijf minuten na rust was Drs. Vijfje opnieuw bij de 2-1. Na lang rondspelen schoten de Groningers echter recht op Blanken af die eenvoudig kon redden. Zeven minuten na rust was er pas weer een grote kans voor Hoogeveen te noteren. Tuinstra zette een een-tweetje op met Bosscha, kapte een verdediger uit, maar zijn schot werd vervolgens knap gepakt door doelman Stern. Hoogeveen bleef ook op zoek naar de winnende. Schoten van Mulder, Bos en Sander Benjamins werden echter allemaal gestopt door de sterk keepende Stern. Ook een snoeiharde vrije trap van Bos werd door hem gered, al had hij daar zelf niet al te veel weet van. Twee minuten later kreeg Drs. Vijfje aan de andere kant een vrije trap op een gevaarlijk plek. Blanken kon ditmaal eenvoudig redding brengen. In de laatste vijf minuten golfde het spel op en neer. Grote kansen vielen er echter aan beide kanten niet te noteren. Hoogeveen besloot de laatste drie minuten alles of niets te spelen en ruilde keeper Blanken in voor een extra veldspeler. Dit pakte echter niet goed uit. In plaats van het tempo omhoog te gooien en snel rond de gaan spelen was het juist Drs. Vijfje dat de druk opvoerde en alles op de aanval gooide. Sterker nog, zo’n twintig seconden voor het verstrijken van de speeltijd schoot Drs. Vijfje de 2-1 binnen.

Voor Hoogeveen wacht op 26-04 nog een thuiswedstrijd tegen nummer twee ONR. Voor de Hoogeveners staat er niks meer op het spel. Zij kunnen zich gaan opmaken voor de play offs voor een plek in de topklasse. ONR kan echter nog wél kampioen worden.


Foto's: © Rob Klooster

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.