Spannende activiteiten in brouwerij​ Jonge Beer

Hoogeveen - Op vrijdag 12 mei, vanaf 20.00 uur, start een bijzondere bierproeverij begeleid met bijpassende hapjes bij Jonge Beer Brouwerij. Er kunnen zes bieren van de brouwerij worden geproefd waarbij de zes hoofd biersmaak-categorieën worden gevolgd. 

Activiteiten in Jonge Beer Brouwerij tijdens Week van het Nederlandse Bier

Elk bier zal vergezeld gaan van een bijpassend hapje speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd door Myranda de Groot van Delicious Catering. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot 8 mei via het inschrijfformulier op de website www.jongebeer.nl of via email: proeverij@jongebeer.nl. Op de website vindt u ook meer informatie over de proeverij.

De Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en loopt van 11 tot en met 21 mei. Tijdens deze week vinden er door het hele land heen vele activiteiten plaats. Meer informatie is te vinden op: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/ . Ook wordt er een krant van de week uitgebracht die bij de deelnemers verkrijgbaar zal zijn.

21 mei: Open Dag met (H)Eerlijke Markt

Jonge Beer Brouwerij doet inmiddels voor de derde keer mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen in het afsluitende weekend. Doel van deze dagen is om het publiek de diversiteit en bevlogenheid van de Nederlandse bierbrouwers en hun biersoorten te tonen. Jonge Beer Brouwerij is een kleinschalige, ambachtelijk werkende speciaalbier brouwerij die zoveel mogelijk gebruik maakt van biologische grondstoffen. Een deel van de hop wordt zelfs lokaal verbouwd bij de Naoberhoeve in Echten. De brouwerij is lid van CRAFT, de belangenorganisatie van de onafhankelijke brouwers in Nederland.

Tijdens de open middag van 14.00–17.00 uur zullen Alie en Jan de Vries de gasten verwelkomen in hun brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen, waar Jan enkele keren uitleg zal geven over het werk in de brouwerij.

Op de (H)Eerlijke markt in de brouwerij kan men genieten van kleinschalige en regionale producten die een goede aanvulling kunnen zijn op het bier van Jonge Beer Brouwerij. Zo is zorgboerderij de Naoberhoeve aanwezig met worst en kaas, Embrace the World met natuurlijke Hakhoning in verschillende smaken, Wij'ngaard met wijn en jam uit Tiendeveen en Hoeve Sonneclaer met ijs. Wie herinnert zich niet hun heerlijke bierijs met Eridaan bier van Jonge Beer van vorig jaar? Natuurlijk kan er ook bier geproefd worden. Ook dit jaar heeft Jonge Beer Brouwerij weer een speciaal bier gebrouwen dat alleen tijdens de open dag van de tap geschonken zal worden. Er kan daarnaast gekozen worden voor een mini-proeverij met verschillende bieren of voor een bier naar keuze in het fraaie eigen glas van Jonge Beer.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.