Activiteiten van IVN Hoogeveen

Hoogeveen - Het IVN (afdeling Hoogeveen) heeft de komende weken weer diverse activiteiten op het programma staan die op een of andere manier met de natuur te maken hebben waaronder een dromenvanger maken, een kenninsmakingsochtend met de Junior Rangers, insectenhotels bouwen en zaadbommen maken.

Dromenvanger van natuurlijk materiaal

Kunst uit de natuur! Samen een mooie dromenvanger maken met materiaal uit de natuur. Heb je een mooie veer? Neem die mee. De activiteit vindt plaats op woensdag 10 mei van 15:00-16:30 uur. Locatie: IVN Struunhuus, Steenbergerpark te Hoogeveen. Vooraf aanmelden verplicht! 

https://www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/activiteiten...

Kennismakingsochtend Junior Rangers

We gaan kennismaken met onze Junior Rangers van NP Dwingelderveld! Zij gaan jou vertellen wat we allemaal doen en natuurlijk ga je aan de slag met de leukste buitenactiviteiten. Ondertussen kunnen de ouders alle informatie krijgen die te maken heeft met het IVN Junior Rangers programma.

De activiteit vindt plaats op zaterdag 13 mei van 10:00-12:00 uur. Locatie: Bezoekerscentrum 

Dwingelderveld, Benderse 22 te Ruinen 

https://www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/activiteiten...

Insectenhotels bouwen en zaadbommen maken

De insectenhotels zijn onderdeel van het Vogelvriendelijk project. Sluipwespen en sluipvliegen zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups en ook zij zoeken een plekje om te overleven.

We gaan insectenhotels maken om de wilde bij te helpen. Zoals we ook in de Idylle geprobeerd hebben een heel divers mengsel te zaaien om diversiteit te verhogen en daarmee wilde bijen en vlinders te helpen. Het gaat heel slecht met de bijen en vlinders.

Help jij mee met hotels bouwen en zaadbommen maken voor de bijen en vlinders? De activiteit vindt plaats op woensdag 17 mei van 13:00 tot 16:00 uur. Locatie: IVN Struunhuus, Steenbergerpark te Hoogeveen. Vooraf aanmelden verplicht! 

https://www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/activiteiten...

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.