Europese dag van de beroerte bij Treant Zorggroep

Hoogeveen - Jaarlijks sterven er ongeveer 10.000 mensen als gevolg van een beroerte (CVA). Aandacht voor preventie kan het aantal ernstige en fatale gevolgen enorm terugdringen. Reden voor Treant Zorggroep om op 9 mei tijdens de Europese dag van de beroerte extra activiteiten te organiseren. 

Treant Zorggroep werkt hierbij samen met onder andere patiëntenverenigingen. Patiënten, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden kunnen op alle ziekenhuislocaties terecht voor advies, workshops en gezondheidstesten.

Bethesda: informatiestand en lezingen

In ziekenhuislocatie Bethesda staat in de centrale hal een stand van hersenletsel.nl en bezoekers kunnen hun bloeddruk en bloedsuiker laten controleren. Verder houdt verpleegkundig specialist Jan Willem Hoving op 9 mei twee lezingen over ontwikkelingen in de cva-zorg. De lezingen zijn om 13.30 en 15.30 uur. Deelname is gratis, aanmelding (per lezing is plek voor 20 personen) kan via www.treant.nl/dagvandeberoerte.

Scheper: CVA-café

Ziekenhuislocatie Scheper houdt op dinsdagavond 9 mei een CVA-café. De avond start met een vraaggesprek tussen neuropsycholoog Annette Ties en het echtpaar Herman en Geke Abelen.

Herman werd in 2011 door een CVA getroffen. Hij en zijn vrouw Geke vertellen over hun ervaringen. Aanvullend kan elke deelnemer een workshop volgen, bijvoorbeeld over ervaringen van partners/familie van CVA-getroffenen, in beweging komen en blijven (behandelmethode Hersenz) of ontspannen.

Het CVA-café vindt plaats het vergadercentrum van het Scheper (bereikbaar via de hoofdingang). De avond start om 18.30 uur, inloop is vanaf 18.00 uur. Deelname is gratis. Maximaal 100 personen. Aanmelden kan tot 6 mei door te mailen naar jennette1608@gmail.com of telefonisch via 0591 635301.

Refaja: minisymposium en informatiemarkt

De neurologiepatiënten van ziekenhuislocatie Refaja worden op 9 mei verwend door derdejaars leerlingen verzorgende IG van Noorderpoort. Verder is er op dinsdagmiddag 9 mei een minisymposium over nieuwe ontwikkelingen in de CVA-zorg en zelfmanagement na een CVA. De gehele middag is het mogelijk om bloeddruk en bloedsuiker te laten meten. Medewerkers van de CVA-nazorggroep zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Ook is er een informatiemarkt, van onder meer patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Stichting Welstad/Tinten, steunpunt mantelzorg, maatschappelijk werk en de hersenstichting. Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst en de informatiemarkt zijn in de Zwartsenbergzaal van 13.00 tot 16.00 uur.

Het volledige programma is te vinden op www.treant.nl/dagvandeberoerte.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.