Taakstraf geëist voor aanrijden fietser

Assen/Hoogeveen – Een 45-jarige inwoner van Hoogeveen hoorde de officier van justitie (OM) een taakstraf van 120 uur eisen omdat de man in maart vorig jaar een fietser had aangereden nadat hij door een rood verkeerslicht was gereden. Tevens wil het OM een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar met een proeftijd van 1 jaar.

De Hoogevener had een 16-jarige fietser aangereden 'morgens vroeg omstreeks 06.00 uur bij de oprit naar de A37. Hij was door het rode verkeerslicht gereden in de veronderstelling dat deze snel op groen zou springen, zoals gewoonlijk om die tijd. Hij had niet gerekend op verkeer op het fietspad en de fietser niet gezien.

De fietser raakte ernstig gewond, hij liep een gebroken rugwervel en schedelbreuk op. Momenteel is hij nog aan het revalideren. 

Voor zijn zelfstandig bedrijf is de Hoogevener zijn rijbewijs nodig waardoor het OM een voorwaardelijke rijontzegging vroeg. De advocaat van de man vroeg de rechter om dezelfde reden de geëiste taakstraf om te zetten in een boete.

De uitspraak is op 4 mei 2017.

Archieffoto

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.