PvdA stelt vragen over Speelgoedbank

Hoogeveen - De Speelgoedbank in Hoogeveen is maandag geconfronteerd met het feit dat zij op 8 mei aanstaande, dat is over twee weken, hun huidige onderkomen verlaten moeten hebben. De Speelgoedbank heeft te weinig geld om een ander onderkomen te huren.

De Speelgoedbank helpt kinderen die in armoede leven aan speelgoed, en vervult hiermee een belangrijke rol. Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarbij zorgt de Speelgoedbank voor het hergebruiken van materialen en levert daarmee een bijdrage aan duurzaam gebruik van speelgoed.

Net als de Speelgoedbank is de Hoogeveense PvdA dan ook onaangenaam verrast. De PvdA vindt dat een dergelijke voorziening een verantwoordelijkheid is van ons allemaal, en dus mede van de gemeente Hoogeveen, en vraagt het College daarom met de medewerkers van de Speelgoedbank in overleg te gaan om de kijken welke mogelijkheden de gemeente kan bieden om mede te zorgen voor het voorbestaan van de Speelgoedbank. Raadslid Ida Gerda Emmens: ”Wij denken daarbij onder andere aan het beschikbaar stellen van een onderkomen, bijvoorbeeld in een leegstaand winkelpand. Daar zijn er diverse van in Hoogeveen.” Ook is de vraag of de gemeente de Speelgoedbank ondersteuning wil verlenen bij de eventuele herhuisvesting.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.