AZC Hoogeveen gaat minder asielzoekers opvangen

Hoogeveen - Het COA heeft woensdag bekend gemaakt dat het AZC in Hoogeveen dit jaar minder asielzoekers zal opvangen. De verlaging zal vooral plaats vinden in de Units die op het terrein van AZC Hoogeveen zijn geplaatst.

Met hoeveel plaatsen de opvang in Hoogeveen zal krimpen is niet duidelijk. In Drenthe zal de opvangcapaciteit teruggebracht worden van 5700 plekken naar 3400 plekken. De AVO in Vledder, met een opvangcapaciteit van 200, zal sluiten terwijl ook in Assen en Emmen het aantal opvangplaatsen teruggebracht zal worden. Het COA kan overgaan op minder opvangplaatsen omdat het aantal asielzoekers fors is afgenomen. In Nederland gaat het om een mindering van 17.700 opvangplaatsen van 48.700 op 18 april van dit jaar naar 31.000 in de komende periode

Banen verlies

De inkrimping van de opvangplaatsen heeft ook gevolgen voor het personeelsbestand bij het COA. Er zullen de komende periode in heel Nederland in totaal 550 arbeidsplaatsen verdwijnen, het COA verwacht dat het grotendeels zal gaan om arbeidskrachten met tijdelijke contracten. Het personeel is woensdag over de situatie ingelicht.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.