Mijn Drentse commissaris is.....

Assen/Hoogeveen – Drenthe zoekt een nieuwe commissaris van de Koning. Van vrijdag 12 tot en met woensdag 24 mei 2017 kan iedereen meedenken en meehelpen bij deze zoektocht.

De commissaris van de Koning heeft een belangrijke bestuurlijke en publieke functie voor de inwoners van Drenthe. Daarom roept het Drents parlement iedereen in Drenthe op om actief mee te denken over de nieuwe commissaris. Welke bestuursstijl en welke vaardigheden heeft de nieuwe man of vrouw die hen de komende zes jaren vertegenwoordigt. Wat is zijn of haar belangrijkste opdracht?

Publiekscampagne

Van 12 tot en met 24 mei kunnen inwoners uit Drenthe op www.mijndrentsecommissaris.nl (nog niet online) hun mening geven over de nieuwe commissaris van de Koning. Via verschillende kanalen (website, regionale TV en radio, dagbladen, huis-aan-huisbladen, sociale media) zal de publiekscampagne “Mijn Drentse commissaris” onder de aandacht worden gebracht. De aftrap van de campagne vindt plaats op vrijdagmorgen 12 mei op de markt van Emmen.

Profielschets

Op basis van de input van inwoners en gesprekken met verschillende maatschappelijke organisaties en bestuurders in Drenthe, stelt het Drents parlement een profielschets op. Deze profielschets is de basis voor de werving van de nieuwe commissaris van Koning in Drenthe. De profielschets wordt op woensdag 21 juni 2017 aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.