Tennisbanen maken plaats voor combat-zone

HOOGEVEEN - Een deel van het tenniscomplex bij Maxx Sports and Events in Hoogeveen heeft een nieuwe bestemming gekregen: een spectaculaire combat-zone, van Action Games Hoogeveen. Dit is een nieuw initiatief van Maxx en het bedrijf Gajemee Games & Events uit Emmen. Ze hebben op het complex aan de Terpweg indoor- en outdoor-parcoursen ingericht voor onder meer lasergames, paintball en shooting games.

Evenementencomplex Maxx (voorheen 't Noord) biedt al vele jaren ruimte voor feesten, beurzen en andere evenementen van 10 tot 800 personen. Het complex heeft vrij recent een facelift gekregen en is voorzien van een sfeervol Grand Café.

In en om de hal wordt ook tennis en squash beoefend, maar de animo voor deze sporten is de laatste jaren teruggelopen, waardoor er ook in Hoogeveen minder banen nodig zijn. Daarop besloot Maxx Sports and Events een nieuwe bestemming te zoeken voor enkele in onbruik geraakte tennisbanen.

Vaste locatie

Maxx Sports and Events kwam in contact met Gajemee Games & Events uit Emmen, dat al zo'n tien jaar met succes indoor- en outdoorgames op locatie verzorgt, in heel Noord- en Oost-Nederland. Gajemee Games & Events was op zijn beurt op zoek naar een vaste locatie voor zijn activiteiten. Het klikte dan ook vrij snel tussen de twee bedrijven, die begin dit jaar met het nieuwe concept Action Games Hoogeveen aan de slag zijn gegaan.

Groepen vanaf 8 personen -jong en oud- kunnen er onder begeleiding action games spelen, in combinatie met lekker eten, drinken en eventueel nog meer entertainment. Te denken valt aan vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Action Games Hoogeveen richt zich op heel Drenthe en aangrenzende plaatsen als Zwolle.

Nieuw: dynamisch schieten

Er kunnen veel verschillende spannende games worden gespeeld: outdoor paintball, indoor paintball (met digitale targets en re-balls), outdoor lasergames, indoor lasergames, arrow battle, tijdbomspel, shooting games en dynamisch schieten.

Dat laatste is iets nieuws: een schietbaan met bewegende digitale (oplichtende) doelen, waarbij geschoten wordt met paintball-, luchtdruk- of airsoft-techniek. Heel spectaculair en intensief, speciaal voor wie het stilstaand richten op schietkaartjes saai vindt. Gajemee heeft alle benodigde kennis en vergunningen voor de shooting games in huis. De faciliteiten aan de Cornelis Houtmanstraat in Emmen worden verkast naar Hoogeveen.

De meest in het oog springende faciliteit is de 2000 vierkante meter grote combat-zone buiten, op het voormalige gravel van de tennisbanen. Hier kan jong en oud zich uitleven en de meest uiteenlopende gevechtstechnieken oefenen.

foto;Erik Riensema

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.